Sve za ljepotu

Slavni se odlučuju za bizarne dijete, a žrtva jedne je skoro postao Robbie Williams

Od prehrane koja se bazira samo na ribi do one u kojoj jedemo samo hranu za bebe, nismo se mogle načuditi ovim poprilično neobičnim dijetama slavnih

Robbie Williams
Foto: www.profimedia.hr/Unsplash

Kad dijete krenu po zlu...

Neke su dijete tu kako bi izgubile kilograme, a neke kao cilj imaju poboljšati naše zdravlje. No nekada dijeta može krenuti po zlu i umjesto gubitka kilograma ili zdravog organizma dobijemo zdravstveni problem. U to se osobno uvjerio i slavni pjevač Robbie Williams.

Image
Čudesna namirnica

Kuhana, pečena ili u juhi, brokula je prava riznica zdravlja

Nakon što ga je supruga Ayda Field natjerala da ode na liječnički pregled, Williams je saznao da je otrovan živom i arsenom. Uzrok trovanja nije neki hejter nego upravo njegova dijeta. Robbie je naime konzumirao ribu i morske plodove barem dva puta dnevno, no obično i više. Kako se živa i arsen akumuliraju u organizmu riba, školjki i mekušaca, ovi metali završili su u njegovom tijelu i gotovo ga stajali života. Nakon što je saznao ovu strašnu informaciju, odmah je prešao na veganski način prehrane te je razina štetnih metala u njegovom tijelu znatno pala.

Robbie je svoju priču podijelio u jednom radio intervjuu, a nas je potaknuo da istražimo kakve su to još bizarne dijete kojima su zvijezde pokušale doći do idealne figure ili zdravijeg organizma.

Većina ovih dijeta nisu održive i garantiraju kratkoročne, a ne dugotrajne rezultate. Mi ih ne zagovaramo i ne preporučujemo, no ako se ipak odlučiš za neku od njih svakako se prvo posavjetuj sa svojim liječnikom. Najbolja dijeta je zdrava i uravnotežena prehrana u kombinaciji s laganom tjelovježbom. Da su tako razmišljali celebovi i sam Robbie, mogli su izbjeći posljedice poput ovog opasnog trovanja.

Master Cleanse metoda

Omiljena Beyonce poznata je po tome da se vrlo ozbiljno priprema za glazbene turneje i filmske uloge. Tako se prije snimanja filma Dreamgirls odvažila na Master Cleanse metodu koja podrazumijeva konzumiranje samo limunova soka, javorovog sirupa i kajenskog papra. Ova mješavina navodno bi trebala ubrzati metabolizam i potaknuti sagorijevanje kalorija. Iako se moramo složiti da je pop diva u ulozi Deene Jones izgledala odlično, već nekoliko mjeseci kasnije vratila je kilograme koje je izgubila.

Hrana za bebe

Reese Witherspoon navodno je jedno vrijeme jela samo hranu za bebe. Na njezinom tanjuru dnevno se našlo čak 14 kašica za bebe i eventualno jedan niskokalorijski obrok. Ovakva dijeta itekako nije održiva jer jedna kašica u prosjeku sadrži samo 80 kalorija, što znači da je tada njezin dnevni unos kalorija bio nešto više iznad 1000 kalorija. Ovu dijetu nijedan liječnik ne bi preporučio tako da se nadamo da je nitko više neće pokušati pratiti.

Keksić dijeta

Najpoznatija osoba koju je proslavila reality emisija Jersey Shore ima jednako bizarnu dijetu. Nicole 'Snooki' je navodno izgubila silne kilograme na keksić dijeti. Ovaj način prehrane je baš onakav kao što zvuči - cijeli je dan jela samo proteinske kekse i jedan niskokalorični obrok. Ovi posebni proteinski keksi sadrže visok sadržaj vlakana, proteina, glicerina i vitamina B. No koliko god privlačan naziv dijete bio, zasigurno nije održiva niti zdrava.

Gljive kao glavno jelo

Pjevačica Katy Perry oduvijek je imala zavidnu figuru, a navodno ju održava pomoću gljiva. Perry kroz 14 dana jedan obrok dnevno zamijeni sirovim gljivama te ciklus ponavlja svaki mjesec. Iako zbilja možemo skinuti kilograme ako jedan visoko kalorijski obrok dnevno zamijenimo svježim voćem i povrćem, to ne moraju biti sirove gljive. Takav skroman obrok mogao bi te samo natjerati da kasnije u danu jedeš više grickalica.

Jednobojni tanjur

Pop pjevačica Christina Aguilera znatno je varirala u težini tijekom svoje karijere. Pamtimo ju kao vrlo mršavu i sitnu djevojku, no u jednom je trenutku dobila značajno mnogo kilograma. Sada je opet u odličnoj formi, a navodno su za to zaslužni obroci u duginim bojama. Naime Christina svoje obroke bira prema boji tako da svaki dan jede namirnice druge boje. Ovako šarolika prehrana nije loša niti štetna, ali vjerujemo da je mentalno iscrpljujuća. Zamisli da se jedno jutro probudiš i na rasporedu je zelena hrana, a ti u hladnjaku imaš samo rajčice, žute paprike i komad bijelog mesa.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.