Očinstvo u 'kasnim' godinama

Tate u godinama: Ovi slavni frajeri dobili su djecu nakon 60-e

Prosječna dob u kojoj muškarci postaju očevi je između 27 i 30 godina. Međutim, svi znamo da Hollywood ima svoja pravila, a za ove slavne muškarce godine su samo broj

stari očevi.jpg
Foto: Profimedia

Imati djecu je radost za sve one koji žele dodati "roditelj" na svoju listu titula. To je doživotna obveza, a dok je ponekad to velika želja i planirani događaj, drugi put se radi o potpunom iznenađenju. Za mnoge ljude, put do roditeljstva događa se rano. Ali postoji i oni s druge strane spektra - oni koji postaju roditelji mnogo kasnije u životu. Naravno, vremensku liniju obično vodi biologija…posebno ako si žena.

Image

10 celebrity zvijezda za koje nismo znali da imaju tako puno djece

Za muškarce je roditeljstvo puno manje komplicirano, ali svejedno nije previše uobičajeno čuti da netko postaje otac u svojim šezdesetima - osim ako živi u Hollywoodu. Kažu da mudrost dolazi s godinama i, ako je to istina, postoje neke slavne osobe koje donose puno znanja u igru roditeljstva. Iako ne postoji "savršena" dob za prinovu u obitelji, holivudski klub starijih očeva pokazuje da zapravo nikad nije prekasno.

Image

Bilo da su postali očevi prvi put ili su ponovno dobili bebu nakon 60. godine, ovi slavni muškarci zasigurno vjeruju u staru izreku da nas djeca održavaju mladima. Tko je sve na popisu - provjeri u nastavku.

Steve Martin

Şlavni komičar Steve Martin imao je 67 godina kada je prvi put postao otac: on i supruga Anne Stringfield dobili su kćer Mary u prosincu 2012. godine. "Mislim da bih bio loš otac, da sam imao dijete ranije, jer sam bio fokusiran na svoju karijeru", rekao je 76-godišnji glumac za AARP magazin 2017. godine. Ali Steve nije jedini slavni muškarac koji je u roditeljsku igru ušao u kasnijim godinama…

Richard Gere

Zvijezda "Zgodne žene" Richard Gere još je jedan stariji tata. U veljači 2019., kada je imao 69 godina, on i supruga Alejandra Silva (koja je 34 godine mlađa od njega) dobili su svoje prvo zajedničko dijete, sina Aleksandra. A onda su, u travnju 2020., kada je Richard imao 70 godina dobili drugo dijete. Ovaj 72-godišnji glumac također ima 21-godišnjeg sina Homera s bivšom suprugom Carey Lowell.

Elton John

Slavni glazbenik i njegov suprug David Furnish dobili su svog prvog sina Zacharyja 2010. godine kada je John imao 63 godine. Mlađeg sina Elijahu dobili su 2013. "Imati djecu čini veliku razliku jer se radi o njima, a ne o vama. I to je najbolja stvar koju ćete ikada znati", rekao je 74-godišnji glazbenik o svojim sinovima.

Clint Eastwood

Slavni 91-godišnji Clint Eastwood ima osmero djece sa šest različitih žena. Njegova najmlađa, kći Morgan, rođena je 1996. kada je glumac imao 66 godina. (Njezina majka, Clintova sada bivša supruga Dina Ruiz, tada je imala 41 godinu.) Clintovo najstarije dijete je u kasnim 60-ima, a njegovo najmlađe ima 24 godine, što je definitivno zanimljiva razlika u godinama.

Robert De Niro

Najmlađa kći Roberta De Nira, Helen Grace, sada ima 10 godina - i ima pet puno starije braće i jednu sestru koji joj čuvaju leđa. Zapravo, postoji 40-godišnja razlika u dobi između De Nirove najmlađe i najstarije kćeri. Kada je rođena njegova najmlađa kći, ovaj 78-godišnji glumac imao je 68, a njegova tadašnja supruga Grace Hightower 56 godina.

Al Pacino

Mogli bismo reći da je Al Pacino kasno procvjetao. Unatoč bogatoj filmskoj karijeri, Oscara za najboljeg glumca osvojio je tek u svojim pedesetima za film Miris žene iz 1992. godine. A sada 81-godišnjak svoje prvo dijete, kćer Julie, dočekao je tek u svojoj 49. godini. Bio je u svojim 60-ima kad su on i tadašnja djevojka Beverly D’Angelo 2001. dobili blizance Antona i Oliviju.

Paul McCartney

Paul McCartney imao je 61 godinu kada je dočekao svoje peto dijete, kćer Beatrice, sa sada već bivšom suprugom Heather Mills, koja je tada imala 35 godina. Ovaj 79-godišnji glazbenik ima i odraslu djecu Heather, Mary, Stellu i Jamesa sa svojom pokojnom prvom suprugom Lindom McCartney.

Rod Stewart

Rocker Rod Stewart imao je 66 godina kada su on i supruga Penny Lancaster 2011. godine dočekali njegovo osmo dijete, Aidena. Zanimljivo je da je Kimberly - jedno od Stewartovih šestero djece iz prethodnih veza - rodila Stewartovu unuku (i Aidenovu nećakinju) samo šest mjeseci kasnije.

Jeff Goldblum

Zvijezda 'Jurassic Parka' postao je otac 2015. godine kada je njegova treća supruga, umirovljena olimpijska gimnastičarka Emilie Livingston (koja je 30 godina mlađa od Jeffa), rodila sina Charlieja Oceana. U to je vrijeme Jeff imao 62 godine. Ovaj 69-godišnji glumac ponovno je dobio sina 2017. godine kada je imao 64. "Osjećam se kako treba i volim naše sinove", rekao je za Us Weekly 2018. "Čini se da se sve dogodilo u savršeno vrijeme."

Alec Baldwin

Otkako se vjenčao s drugom suprugom Hilariom 2012. godine, Alec Baldwin punom parom nastavio je svoj put roditeljstva. On i bivša instruktorica joge (koja je 26 godina mlađa od njega) dobili su svoje šesto dijete, kćer Luciju, 2021. kada je Alec imao 62 godine. Zvijezda "30 Rocka" također ima 26-godišnju kćer Ireland s bivšom suprugom Kim Basinger.

Mick Jagger

Mick Jagger još uvijek je aktivan, kako u poslu, tako i kao otac. Godine 2016. frontmen Rolling Stonesa osmi je put postao otac u 73. godini kada je njegova 29-godišnja djevojka balerina Melanie Hamrick rodila njihovog sina Deverauxa Octaviana Basila Jaggera. Mick je također otac sedmero odrasle djece s još četiri žene.

Mel Gibson

Vjerovala ili ne, slavni Mel Gibson otac je čak devetero djece! Sedmero odrasle djece dobio je u 30 godina dugom braku s medicinskom sestrom Robyn Moore Gibson, a 12-godišnju kćer Luciju dobio je 2009. iz veze s ruskom glazbenicom Oksanom Grigorijevom. Prvi put je postao otac 1980. godine, a posljednji put 2017. godine kada je njegova trenutna partnerica Rosalind Ross rodila sina Larsa. Tada je Mel Gibson imao 61. godinu.