Uzele su stvari u svoje ruke

Ne vjeruju u tradiciju: Ove slavne dame su zaprosile svoje partnere

I dok neke žene maštaju o romantičnoj prosidbi u kojoj on kupuje prsten i na koljenima prosi njezinu ruku, ove slavne žene odlučile su uzeti stvari u svoje ruke i zaprosile su svoje muškarce

žene prosidbe.jpg
Foto: Profimedia

Kako se vremena mijenjaju, uloge žena - bilo na radnom mjestu ili u romantičnim vezama svakako se mijenjaju. Kada je riječ o prosidbama za brak, tradicija je da je muški partner obično taj koji klekne na jedno koljeno kako bi postavio to 'veliko pitanje' i pitao partnericu hoće li mu biti supruga. Međutim, sve je više žena koje mijenjaju igru prosidbe.

Image

Izdvojile smo 15 najboljih priča o prosidbi

Budući da itekako poštujemo žene koje donose životne odluke na temelju vlastitog uma i srca, izdvojile smo nekoliko slavnih žena koje su odlučile preokrenuti scenarij i zaprositi svoje partnere umjesto da čekaju da njihovi muškarci to učine.

Pink i Carey Hart

Pink je zapravo bila ta koja je zaprosila svog supruga Careyja Harta 2005. godine. Za vrijeme prvenstva u motocrossu napisala je na pit boardu: "Hoćeš li se oženiti sa mnom?". Hart nije odgovorio i nastavio je voziti. Tada je pjevačica podigla još jednu ploču i pokazala: "Ozbiljna sam!"

Carey je skrenuo sa staze i potrčao prema pjevačici kako bi prihvatio njezinu ponudu, a čini se da je to bila itekako dobra odluka, jer i dan danas su u sretnom braku i imaju dvoje djece.

Kristen Bell i Dax Shepard

Način na koji je Kristen Bell zaprosila Daxa Sheparda bio je romantičan, inventivan i vrlo moderan. Učinila je to na Twitteru i u svojoj objavi napisala: "@daxshepard1 hoćeš li se oženiti sa mnom?"

Njegov je odgovor bio apsolutno pozitivan, a ovaj slavni par od 2013. je u sretnom braku.

Jodie Turner-Smith i Joshua Jackson

Tijekom intervjua s Jimmyjem Fallonom, glumac Joshua Jackson otkrio je nekoliko detalja iza svog braka s glumicom Jodie Turner-Smith. Fallon je upitao: "Jeste li uvijek znali da ćete se vjenčati?", a Jackson je iznenadio sugovornika svojim odgovorom. "Znao sam u trenutku kada me je pitala! Pitala me u novogodišnjoj noći. Bili smo u Nikaragvi, bilo je jako lijepo, nevjerojatno romantično, šetali smo plažom i ona me je zaprosila", rekao je 43-godišnji glumac kojemu je ovo prvi brak i kako je priznao, najbolja odluka u životu.

Britney Spears i Kevin Federline

Slavna pjevačica je 2004. godine zaprosila svog dečka u avionu dok su letjeli iz Irske za New York. "Odjednom sam rekla: 'Što ako bi se htio vjenčati?' I odatle sam ga nekako pitala bi li se oženio sa mnom."

Kevin Federline je bio jako iznenađen i impulzivno je rekao ne, ali onda ju je nekoliko minuta kasnije sam zaprosio. Ipak, nakon dvije godine braka i dvojice sinova, pjevačica je podnijela zahtjev za razvod, a 15 godina kasnije, objavila je da je zaručena za Sama Asgharija. Njihovo vjenčanje nas tek čeka!

Diane von Furstenberg i Barry Diller

Modna dizajnerica Diane von Furstenberg i Barry Diller dugo su bili u vezi, ali prosidba se nikako nije dogodila. Onda joj je pala na pamet sjajna ideja: "Jedne godine nisam znala što bih mu poklonila za rođendan, pa sam ga nazvala i rekla: 'Znaš, ako želiš, za tvoj rođendan udat ću se za tebe'."

Tjedan dana kasnije vjenčali su se i Barry joj je poklonio 26 vjenčanih prstena, za 26 godina koliko su bili u vezi.

Jennifer Hudson i David Otunga

Pet mjeseci nakon što je David Otunga zaprosio Jennifer Hudson na njezin 27. rođendan, ona je svom budućem suprugu dala poseban poklon. Naime, pjevačica i glumica je za njegov rođendan 2008. godine 'vratila uslugu', zaprosivši njega s 5-karatnim zaručničkim prstenom. Zajedno su bili u braku 10 godina, prije nego su se 2017. godine razveli.

Elizabeth Taylor i Michael Wilding

Slavna glumica Elizabeth Taylor imala je sedam muževa, ali zaprosila je samo jednom. Bio je to njezin drugi suprug, glumac Michael Wilding i on je prihvatio. Dobili su i dvoje djece zajedno, ali sreća nije dugo potrajala pa su se pet godina kasnije i razveli.

Sutkinja Judy i Jerry Sheindlin

Poznata sutkinja Judy priznala je da je ona bila ta koja je postavila veliko pitanje svom suprugu Jerryju. Rekla je za DuJour da je pitala Jerryja o budućnosti njihove veze, na što je Jerry rekao: "Zašto se uopće moramo vjenčati?" Međutim, konačno je pristao na brak i za dan vjenčanja odabrao Dan zastave koji se u SAD-u obilježava 14. lipnja. Judy i Jerry oženili su se 1977. godine, razveli 1990. godine i ponovno oženili 1991. godine.