Skidanje podataka s mobitela koji je oštećen ili razbijen

Ne znate kako se radi skidanje podataka s mobitela koji je razbijen? Vrlo je jednostavno i brzo ga može napraviti svatko, a preporuka je napraviti skidanje podataka s mobitela prije nezgode

Skidanje podataka s mobitela koji je oštećen ili razbijen

Nemojte čekati da bude prekasno pa onda žaliti za podacima koje ste izgubili. Skidanje podataka s mobitela će vam pomoći da ih pohranite na vrijeme, na sigurno.

Više je načina kako možete napraviti skidanje podataka s mobitela s operativnim sustavom Android.
U slučaju da je vaš mobitel dosta oštećen i razbijen najbolje se odmah obratiti servisu koji će vam sam ponuditi da napravi skidanje podataka s mobitela. No ako ne želite da vam to radi servis onda se pobrinite na vrijeme i spremajte svoje podatke.

shimmer fallbackSigurno su vam fotografije koje držite na mobitelu važne, zato iskoristite Google Photos koji će dobro poslužiti kako biste ih sačuvali u slučaju nezgode. 
Google Photos je aplikacija koja automatski sprema vaše fotografije i video zapise u vaš korisnički račun u računalnom oblaku. 

Danas bi većina korisnika mobitela trebala znati kako ih povezati s laptopom iz nekoliko razloga. Jedan od najbitnijih je čuvanje svojih podataka odnosno tako možete raditi skidanje podataka s mobitela i prebacivati slike i drage snimke koje biste u jednom trenutku trebali izbrisati na računalu, a potrebno je raditi i sigurnosnu kopiju kako ne bi ostali bez svega. 

Ako bas brine da ćete izgubiti vaše postavke i aplikacije koje ste instalirali, ROM Manager bi mogao biti dobro rješenje jer ga možete upotrijebiti za skidanje podataka s mobitela, ali cijelog smartfona i kartice microSD. Na žalost, nećete ga moći instalirati bez rootanja vašeg smartfona.

Srećom, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći. Jedna od njih je Backup Your Mobile, s jednostavnim sučeljem.


Ako ste razbili touch-screen, a vaš zaslon još uvijek donekle radi i na njemu se još uvijek mogu vidjeti ikone i ”stvari”,  ovaj problem se donekle može popraviti USB-On-The-Go i mišem koji će biti spojen na mobitel.
Najjednostavniji način je opet korištenje računala. Idite na internetsku stranicu ”Android Device Manager” i ondje se ulogirajte koristeći vaš Google račun. Ako vaš uređaj ima omogućen i uključen GPS, vaš uređaj će biti detektiran na mreži i moći ćete napraviti skidanje podataka s mobitela  koji je oštećen ili razbijen.

Na slične usluge naći ćete i kod nekih drugih operatera koji pružaju svojim korisnicima prostor u oblaku za pohranu i omogućavaju lakše skidanje podataka s mobitela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.