Savjeti za zamrzavanje jabuka za zimu

Više pojedinosti o tome kako se radi zamrzavanje jabuka u hladnjaku donosimo u nastavku

Savjeti za zamrzavanje jabuka za zimu

Nakon branja, jabuke treba iskoristiti za jelo. One mogu stajati uskladištene poprilično dugo, ali ako ih želite zamrznuti evo savjeta za zamrzavanje jabuka 

ImageZamrzavanje jabuka je bolji izbor u usporedbi s pripremom džemova. Jabuke su vrlo korisne i zdrave pa se jabuke često preporučuju za konzumaciju protiv kašlja i mnogih drugih bolesti. 
No, činjenica je da tijekom toplinske obrade znatan dio korisnih tvari sadržanih u jabukama uništavaju, stoga marmelade i džemovi i nisu toliko dobri, a osim toga sadrže i šećer.
Činjenica je da tijekom toplinske obrade znatan dio korisnih tvari sadržanih u jabukama uništavaju, a pravilno zamrzavanje jabuka u hladnjaku, dovodi do toga da sva svojstva tih plodova budu potpuno sačuvana.

Prije zamrzavanja jabuka, potrebna je priprema plodova.

Potrebno je ukloniti oštećene plodove ili jednostavno upotrijebiti drobljene plodove. 

Za zamrzavanje jabuka za zimu trebat će vam snažniji zamrzivač, s obzirom na prosječnu veličinu takvog voća i činjenicu da zahtijevaju dovoljno nisku temperaturu za dugotrajno skladištenje.
Što se tiče obrasca za zamrzavanje jabuka, tu nema ograničenja.

Prije spremanja jabuke operite i osušite. 

Možete ih zamrznuti kao rezane jabuke, na kriške, a također u obliku pire krumpira. 
Male jabuke se mogu rezati na kriške bez uklanjanja jezgre, dok se velike obično u pripremi za zamrzavanje jabuka očiste od sjemena.

Za zamrzavanje jabuka temperatura treba biti minimalno -23 stupnja. Jabuke je poželjno staviti u zapečaćene plastične vrećice, iz kojih se zrak prethodno uklanja. Ako namjeravate zamrznuti jabuke u obliku kaše, onda je poželjno koristiti plastičnu posudu sa zatvorenim poklopcem za skladištenje.

Zamrzavanje jabuka će omogućiti da sva svojstva tih plodova budu potpuno sačuvana.