Čini vam se da je vakuumiranje kruha prezahtjevno? Isprobajte neke od vakuumskih aparata i sigurno nećete ćete požaliti što se tiče aparata za vakuumiranje kruha
To je ujedno i najjednostavniji recept za manje bačenog kruha i druge hrane koji još niste isprobali.
Zato preporučujemo vakuumiranje kruha, ali i ovakvo pohranjivanje hrane.
Vakuumiranje kruha jedini je prirodni način produživanja njegove postojanosti bez utjecaja na njegovo izvorno stanje, a ista je situacija kada se govori o vakuumiranju drugih namirnica.
Odstranjivanjem kisika iz kruha sprječavate razvoj bakterija koje uzrokuju propadanje, trulež, gubitak okusa i arome.
Da bi kruh bio što svježiji i idući dan, vakuumiranje kruha je idealan način da to postignete. A ako nemate aparat za vakuumiranje stavite ga u plastičnu vrećicu s jednim komadom celera. On će tijekom noći pomalo otpuštati vlagu i tako će kruh biti svježiji ujutro. Ne morate brinuti zbog okusa kruha jer je celer blag.
Rok trajanja namirnica se u vakuumu produži za četiri puta!
Vakuumiranje kruha način je za uštedjeti vrijeme i novac te unatoč tome jesti kvalitetnije namirnice.