Ima li boljeg posla za ljetne vrućine od odleđivanja škrinje ?
Mnogi se nasmiju na ovo pitanje, ali kada je škrinja i odmrzavanje škrinje u pitanju, svi se zgrozimo na samu pomisao.
Potražili smo nekoliko savjeta za odleđivanje škrinje koje vam donosimo u nastavku.
Jednostavno ugasite škrinju a ostatke nepotrošene zamrznute hrane pospremite u hladnjak kojem prije toga pojačate hlađenje na maximum.
Ako je škrinja veća, u više odvojenih posuda (obično 3) zagrijte vodu do ključanja i na svaku policu stavite po jednu zdjelu vrele vode.
Tako proces za odleđivanje škrinje traje svega 2 sata, ali postupak sa zagrijavanjem vode treba ponavljati više puta,
Odmrznuti zamrzivač prebrišite spužvicom namočenom u vodu s nekim blažim detergentom, najbolje onim za pranje suđa, te prebrišite suhom krpom.
Prebrišite još jednom krpicom namočenom u otopinu sode bikarbone i malo alkoholnog octa. Anulirat će se svi neželjeni mirisi i smradovi iz zamrzivača a i spriječit će se nakupljanje istih u budućnosti.
Omjer koji treba napraviti je 2 l vode, 4 žličice sode bikarbone, 2 žlice octa.
Naknadno prebrisavanje nije potrebno.
Ako ste ipak izveli sve potrebne radnje za odleđivanje škrinje, ona je spremna za ponovni rad još mnogo godina do sljedećeg čišćenja.