Pitali ste nas kako, a mi izdvajamo nekoliko savjeta kako zamrznuti njoke
Kod pripreme njoka mnogo toga može poći po zlu, ali danas vas savjetujemo o nekoliko detalja na koje svakako treba pripaziti kada njoke zamrzavate. Evo što i kako napraviti i kako zamrznuti njoke.
Domaće pripremljene njoke možete pripremiti u većoj količini i zamrznuti.
Najprije ih poslažite zasebno na plastičnoj tacni, a zatim zamrznute pohranite u za to odgovarajuće plastične vrećice.
Čuvajte ih u zamrzivaču najbolje do tri mjeseca.
Kod pripreme njoka važno je koristiti krumpir s visokim udjelom škroba i nikako ne mladi krumpir.
Prije no pređemo na sam čin zamrzavanja evo još nekoliko detalja na koje treba paziti. Prvi je škrob.
Škrob kod pripremanja njoka je važan zato što će pire od krumpira sadržavati manje vode pa će biti potrebno dodavati manje brašna.
Što se dodaje manja količina brašna, to će njoki biti ukusniji.
Njoki su kuhani su kada isplivaju na površinu, no ako ih ne želite odmah kuhati, možete ih i zamrznuti. Evo i kako zamrznuti njoke.
Napravljene njoke prije kuhanja rasporedite na ravnu površinu bez dodirivanja i tako stavite u zamrzivač. Tek kad se stisnu ih možete preseliti u vrećicu za zamrzavanje.