Savjeti kakonajbolje iskoristiti stari mobitel i ne baciti ga

Možda vam nije palo na pamet da i stare mobitele možete iskoristiti na vrlo kreativan i zanimljiv način? U nastavku pročitajte kako iskoristiti stari mobitel

Savjeti kakonajbolje iskoristiti stari mobitel i ne baciti ga

Sve više se borimo protiv raznih vrsta otpada, a posebno onog elektronskog, koji nas sve više zatrpava. Moramo pronalaziti načine za reciklažu ili ponovnu upotrebu svega, što god se može ponovno upotrijebiti ili reciklirati .Tu spadaju i stari mobiteli, a evo i kako iskoristiti stari mobitel .   Iskoristiti stari mobitel je najbolje tako što ćete ga prodati ili pokloniti, no iskoristiti stari mobitel možete i tako što ćete ga i pretvoriti u nešto korisno za vaše kućanstvo. 
Svake godine izlaze sve noviji i bolji modeli mobitela, što definitivno predstavlja iskušenje da zamijenite svoj stari mobitel novim.
Prodaja ili darivanje mlađeg člana vašim starim uređajem je odlična ideja, jer time smanjujete troškove novog uređaja, ali to nije jedina opcija.

Vaš stari pametni telefon je praktički malo, moćno računalo s prostorom za pohranu i kamerom. Vaš stari mobitel možete iskoristiti kao prikladnu zamjenu za mnoštvo elektronike – čak ga možete pretvoriti u nadzornu kameru ili ga koristiti u automobilu.

Jedan posebno koristan savjet kako iskoristiti stari mobitel je da ga pretvorite u baby monitor i umjesto da trčite u sobu vašeg djeteta, svaki put kad pomislite da ste čuli plač ili čudan zvuk, pretvorite vaš stari Android u vrlo koristan baby monitor.

Na kraju dodajmo kako svaki iole noviji Android uređaj posjeduje dobru kameru pa evo ideje kako iskoristiti stari mobitel. Često on ima bolju kameru nego u kupovnim dash kamerama pa ga iskoristite u automobilu kao dash kameru. Mobitel ima i sve dodatne senzore kao što su GPS, žiroskop ili akcelerometar.

Kako bi stari Android pretvorili u „dash cam“, poslužite se aplikacijom Nexar koja je kreirana upravo u te svrhe. Postavite uređaj u automobil, tako da ona glavna kamera bude usmjerena ka vjetrobranskom staklu, odnosno usmjerena na cestu. Zatim instalirate aplikaciju, i to bi bilo to. Savršen način kako iskoristiti stari mobitel.