Savjeti kako uramiti sliku

Uramiti sliku i nije tako jednostavan zadatak. Uloga okvira je vrlo važna, osim što služi da zaštiti sliku pravilno odabran okvir za sliku je dodatno ističe pa evo nekoliko savjeta kako uramiti sliku

Savjeti kako uramiti sliku

Prije no uramite sliku eksperimentirajte, budite kreativni pa tek onda odredite koji okvir želite. Ako želite neku promjenu, ponekad je dovoljno da samo odaberete nove okvire za slike koje se u prostoriji nalaze. 

Evo kako uramiti sliku 

Ako ste kupili neku apstraktnu sliku neki jednostavan okvir za takvu sliku će biti pogodniji od masivnog pozlaćenog okvira.

Pazite da okvir ne ošteti djelo i da je moguće bez ikakvih tragova taj isti okvir i skinuti.

Još nešto u čemu nikako ne smijete pogriješiti je da okvir za sliku bude napadniji od samog djela pa da tako uzima i više pažnje od samog djela.

Sliku morate uramiti u skladu sa samom slikom kako bi zadržao pogleda gledatelja unutar kadra. Također, važno je kako uramiti sliku jer se ona mora uklopiti u interijer prostorije. Za klasične slike, portrete i pejzaže birajte tradicionalne, zlatne i drvene okvire od mahagonija ili oraha. 
Svjetlijim i apstraktnim slikama više odgovaraju jednostavni i jednobojni okviri, a možete se poslužiti i kontrastom, pa svjetlije slike ukrasiti tamnijim okvirima i obrnuto. 

Ako želite postići jedinstveni izgled pazite kako uramiti sliku. Možete odabrati dva ili više okvira, koji tvore neki zanimljivi oblik. Ovakvi okviri odličan su izbor za obiteljske fotografije jer ćete tako stvoriti jednu lijepu uspomenu na zidu.