Savjeti kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne

Pitate li se kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne , u nastavku možete pročitati nekoliko korisnih savjeta koji će vam u tome pomoći

Savjeti kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne

Gotovo da ne postoji osoba koja u svom ormaru ne posjeduje barem jednu kožnu jaknu. No, ako niste ljubitelj kemikalija u kući, a zanima vas kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne, znajte da  postoje mnogo bolje metode od kupovnih mirisa za ormare.

Image
 Evo kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne

Samo održavanje kože može biti škakljivo ako ne znate s čime ju tretirati. 
Nakon dugog stajanja u ormaru koža može poprimiti ustajali miris, pa smo za vas izdvojili kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne, te kako očistiti kožnu jaknu i povratiti joj stari sjaj.

Ako se u vašu kožnu jaknu uvukao miris od kuhanja ili jednostavno zaudara po ustajalom zraku, stavite kožnu jaknu na vješalicu i pustite ju da se provjetri na svježem zraku.
Pripazite da u zraku nije veliki postotak vlage kako se ne bi upila u kožu. 

Dakle, kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne?

Jaknu bi bilo dobro provjetravati barem 24 sata, a ako neugodan miris još uvijek nije nestao, poslužit će stari bakin trik kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne.
Rukave i džepove jakne napunite pamučnim čarapama koje ste prethodno nakapali eteričnim uljem i pustite da odstoji u jakni 12 sati. 
Odaberite neki od mirisa koji se koriste za osvježavanje prostorija poput lavande, eukaliptusa, naranče ili limuna.

Područje jakne na kojoj su nastale mrlje od znoja pokušajte ukloniti pamučnom krpom i sapunicom, te ju potopite u vodu u koju ćete dodati malo octa. Ocat će ukloniti neugodan miris. Ako vaša jakna bude pretjerano mirisala na ocat, pokušajte (nakon što se jakna osuši) primijeniti bakin trik s čarapama i eteričnim uljem koji smo opisali iznad.

Vaš problem, s ovim bakinim trikom, kako ukloniti miris vlage iz kožne jakne je riješen.