Savjeti kako ubrzati punjenje mobitela

Mnogi mobiteli danas dolaze s nekom tehnologijom brzog punjenja pa ne treba toliko brinuti kako ubrzati punjenje mobitela. No, iako je to vrlo praktično, jer često u samo 15-ak minuta napuni bateriju do pola, brzo punjenje nije baš najbolje za bateriju.

Savjeti kako ubrzati punjenje mobitela

Evo kako ubrzati punjenje mobitela. Za to morate imati i odgovarajuću opremu.
Osnovne komponente punjenja su amperi, napon i vati. 

ImagePrije nego što krenete u punjenje velikom brzinom, trebat će vam odgovarajuća oprema. 
Vaš će mobitel koristiti isti standard brzog punjenja. U nekim će slučajevima čak i vaš kabel treba da bude kompatibilan sa standardom brzog punjenja koji se koristi u vašem uređaju i punjaču.
Kako ubrzati punjenje mobitela?
Kad dobijete punjač i kabel sa standardom brzog punjenja kompatibilnim s vašim telefonom, laptopom ili drugim uređajem, uzmite u obzir maksimalnu brzinu punjenja za oba. 
Na primjer, ako koristite 27W punjač s telefonom koji ima maksimalnu brzinu punjenja od 18 W, telefon će se puniti na 18 W.

Kako ove tehnologije koje će ubrzati punjenje mobitela omogućuju vašem pametnom telefonu da se puni brže od standardnog punjenja, vaš se telefon i punjač mogu više zagrijati tijekom punjenja. Kako biste osigurali da uvijek sigurno punite, koristite visokokvalitetne punjače i kablove koji imaju sve odgovarajuće certifikate. Brzo punjenje mobitela može dovesti do smanjenja kapaciteta. Ekstremne temperature nisu dobre za zdravlje baterije.