Kako se radi zamrzavanje i da li je mrkva vrsta povrća koja se može zamrznuti? Potražili smo za vas par savjeta kako spremiti mrkvu u zamrzivač, koje možete pročitati u nastavku.
Mrkvu je najbolje djelomično skuhati, odnosno blanširati u vrućoj vodi a zatim je tako ohlađenu, kada se voda potpuno iscijedi, iskrižati na kockice i zamrznuti u plastičnoj vrećici. Uz nju možete dodati i grašak ili na isti način pripremljenu brokulu.
To je najbolji način kako spremiti mrkvu u zamrzivač.
Ako je komora duboko zamrznuta, tada se može čuvati cijelu godinu i istodobno ne izgubiti svoj izgled, okus i korisna svojstva.
Dakle, sasvim mlade mrkve samo dobro očistite, veće narežite. Blanširajte 2 min. Rok trajanja je 18 mjeseci. Odmrzavanje nije potrebno!
Zimi je povrće znatno skuplje, a nemoguće je kuhati juhu ili borsch bez mrkve, a ovo je savjetkako spremiti mrkvu u zamrzivač