Savjeti kako rezati lubenicu

Znate li kako je najbolje rezati lubenicu? Netko je lud za njom zbog okusa, a netko je obožava upravo zbog raznih mogućnosti rezanja i dekoracija. Evo kako rezati lubenicu

Savjeti kako rezati lubenicu

Kada pročitate ove savjete kako rezati lubenicu, zaboravit ćete način na koji ste je do sada rezali i iznenaditi se kako je bilo jednostavno i lagano.
nakon ovoga više nikada nećete lubenicu rezati na kriške.

Dakle, kako rezati lubenicu a da to bude što slađe, brže i s manje prljanja kuhinje?

Prethodno operite lubenicu toplom vodom kao što biste oprali bilo koje drugo voće. 
Zatim je postavite je na čistu dasku za rezanje i pridržavajte onom rukom kojom ne režete.
Pripremite veliku zdjelu i stavite je pokraj daske, u nju ćete stavljati svježe voće, kako se ne biste morali micati s mjesta.

Neka vam svakako nož bude jako oštar, jer ćete tako postizati čiste rezove, a lubenica i nož vam neće bježati. Pazite na sebe!
Započnite s krajevima koje ćete odrezati  i baciti. Lubenicu postavite na jedan od odrezanih krajeva da bude stabilna dok je režete.
Prerežite je po sredini, a potom jednu polovicu izrežite na kriške. Tanje ili deblje ovisno o vašem ukusu.
Ovo su osnovni koraci nakon kojih možete rezati lubenicu kako god zaželite, mesnati dio možete narezati na kockice ili raditi ukrase od njih pomoću kalupa.

Ako drugu polovicu spremate za kasnije, samo je čvrsto zamotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.

I kada naučite kako rezati lubenicu, kada jednom postanete vješti i ambiciozni, možda ćete od lubenice moći izvesti kojekakve oblike poput ježeva, ali dotad evo sjajnog načina da dobijete najviše od ove ukusne i zdrave biljke.