Savjeti kako prebaciti iz PowerPoint u Word

U tvrtkama se često pretvaraju PowerPointovi slajdovi u Wordove dokumente za brošure koje nadopunjuju prezentacije. Zato morate znati kako prebaciti iz PowerPoint u Word

Savjeti kako prebaciti iz PowerPoint u Word

Svi PowerPoint dokumenti se sastoje od slajdova kao slika, koje ne možete izravno uređivati. 
Ako tekst koji je zarobljen unutar PowerPoint prezentacije želimo prebaciti u Word, evo savjeta kako ćete ih prebaciti iz PowerPoint u Word, umjesto da ručno kopiramo tekst sa svakog pojedinačnog slajda.
Prvi i najlakši način kako prebaciti iz PowerPoint u Word je da otvorite prezentaciju u Outline (Prikaz strukture) pogledu. 
Zatim kliknite na View (Prikaz) – pa na Outline (Prikaz strukture).
Provjerite da li je cijeli tekst tu, jer se u nekim slučajevima može desiti da nije. 
Ako je sve u redu s tekstom, onda otvorite Save as (Sačuvaj kao) meni (pritisnite F12, ako ne možete da ga nađete) i u padajućoj listi odaberite opciju Outline (RTF) ili Prikaz strukture/RTF.

Dobiveni dokument će biti u tekstualnom formatu, pa ga možete slobodno prekopirati u Word. Ili ga otvoriti direktno u Wordu.
Možete i poslati prezentaciju direktno u Word, a evo kako prebaciti iz PowerPoint u Word direktnim slanjem.


Kako prebaciti iz PowerPoint u Word u starijim verzijama PowerPointa:
Odaberite File – Save & Send – Create Handouts – Create Handouts iliti Datoteka – Sačuvaj i pošalji – Kreiraj popratni sadržaj – Kreiraj popratni sadržaj, kao na slici.


Kako prebaciti iz PowerPoint u Word u novijim verzijama PowerPointa:
Odaberite File – Export – Create Handouts – Create Handouts ili Datoteka – Izvezi – Kreiraj popratni sadržaj – Kreiraj popratni sadržaj.


Označite opciju Paste (zalijepiti) u dnu i odaberete jednu od pet mogućnosti za izvoz. Ne birajte opciju Paste as link (Nalijepi uz vezu), jer će se tako uvijek kad izmijenite originalni PowerPoint dokument mijenjati i sadržaj u Wordu. Možete eksperimentirati sa svakom, ali najbolje je Outline za izvlačenje isključivo teksta.

Image