Savjeti kako popuniti rupu u drvetu

?Odlučili ste urediti oštećeni dio na stolu, na podu, ili na drvenoj ogradi, a znate li kako popuniti rupu u drvetu? Donosimo nekoliko savjeta za vas

Savjeti kako popuniti rupu u drvetu

Ako spremate renovirati neki komad drveta ili drvenog namještaja morate prvenstveno biti upućeni u to kako popuniti rupu u drvetu. Evo nekoliko važnih koraka u tom postupku.

ImageDo sada su se popravkom rupa u drvetu, posebno u antiknom namještaju, baviti restauratori namještaja, ali to i nije veliki problem za kojeg morate zvati stručnjaka.
Kako popuniti rupu u drvetu, zapravo je jednostavan korak u reparaciji komada namještaja koji volite.

Evo kako postupiti i kako popuniti rupu u drvetu

Kad ispunjavate pukotine i rupe u drvetu, važno je upotrijebiti pravu masu za ispunjavanje ili kitanje. 
Tu je i nekoliko glavnih vrsta masa s kojima se možete susresti.
Tradicionalna masa za ispunjavanje koja izvrsno prianja na podlogu. Kad se stvrdne, možete ga brusiti i oblikovati. Postoje vrste za vanjsku i unutrašnju uporabu.
Tu je i masa za ispunjavanje drveta na bazi epoksi smole.
Pukotine u drvetu treba ispuniti tako da budu u ravni s površinom drveta.
Prvo pažljivo očistite pukotinu. Punilo za drvo lagano se smanjuje kako se suši, pa ga čvrsto pritisnite i ostavite da se blago izlijeva iznad površine drveta.
Ostavite da se završni sloj osuši, pa ga lagano obrišite krpom i očistite područje od ostataka, te voskom polirajte površinu.
Najprofesionalniji savjet kako popuniti rupu u drvetu biti će da za popunjavanja pukotine u drvetu, upotrijebite olovke za korekciju  za popunjavanje pukotina i udubina. Naravno ovo možete samo ako su pukotine i oštećenja minimalni. 
To su ujedno i najbolji ali i jedini savjeti kako popuniti rupu u drvetu. U ovaj zahvat možete se upustiti sami, ili pak ako niste vješti s drvetom ipak pozovite pomoć stručnjaka.