Savjeti kako oporaviti kosu

Ako ste zaključili da je vrijeme za njegu kose, donosimo nekoliko načina kako oporaviti kosu o kojima možete čitati u nastavku

Savjeti kako oporaviti kosu

Otkrit ćemo vam kako oporaviti kosu ovisno od toga što ju je oštetilo. 
Škare nikako ne moraju biti jedina opcija. Naučite i kako oporaviti kosu bez šišanja i uz samo malo više truda i njege.

ImageIako na mnogim šamponima piše da su namìnjeni za svakodnevno pranje kose, vjerujte nam da često šamponiranje nije dobro.
Posebno šamponiranje bilo kojim šamponom. 
Ako već morate prati kosu svakodnevno, onda koristite šampon za svaki dan. On treba biti blag i ne smije sadržavati sulfate, parabene i silikone. Najbolje da to bude dječji šampon za kosu.
Dječji šampon je možda i najbolji način kako oporaviti kosu.
Jači šamponi uklanjaju suvišnu masnoću s kose i kože glave, ali uklanjaju i više od toga. Kao posljedica vaša kosa postaje suha i lomljiva.

Evo kako oporaviti kosu
Oporavak kose oštećene farbanjem može potrajati i do 3 mjeseca, čak i onda kada se maksimalno brinete o njoj.

Blajhanje posvjetljuje kosu, ali što se zapravo dešava s dlakom? To je proces koji forsira kutikule da se otvore kako bi se uklonio pigment iz kose.Kosa postaje slaba i lomljiva zbog toga i sklonija pucanju krajeva. I nakon toga će vam biti potreban savjet kako oporaviti kosu.

Pretjerano češljanje, vezivanje i stezanje te uvijanje i peglanje kose sve su to načini da kosu uništite i da zbog toga tražite kako oporaviti kosu.
Koristite razna ulja za kosu, posebno tijekom peglanja i zagrijavanja kose - tada koristite sredstva koja čuvaju kosu od prevelike topline.
Probajte ispiranje kose vodom u kojoj se kuhala riža.
Smatra se da inozitol koji se može naći u njoj prodire u kosu i obnavlja njenu strukturu. Dobro je da poslije pranja na mokru kosu utrljati bademovo ulje koje će omekšati suhe i ispucale vrhove kose i učiniti kosu mekšom.

Koristite i kokosovo ulje za kosu. 
Njegove su molekule dovoljno male da mogu prodrijeti u unutrašnjost dlake i obnoviti je dubinski. Stvorit će zaštitni sloj na vanjskom djelu kose, dodati vlažnost i spriječiti  oštećenja izazvana drugim utjecajima.