Savjeti kako omekšati meso za roštilj

Znate li kako omekšati meso za roštilj? U nastavku donosimo nekoliko zgodnih savjeta

Savjeti kako omekšati meso za roštilj

Sigurno već znate da mariniranje poboljša okus ali i omekša meso, a koji su još načini kako omekšati meso za roštilj  pročitajte u nastavku

ImageDani su prepuni sunca i lijepog vremena što znači da su vikendi rezervirani za druženje s obitelji i prijateljima uz roštilj. 
Međutim, priprema mesa na roštilju ipak zahtijeva određenu dozu koncentracije i vještine, a za savršeno meso s grilla kojim ćete zadiviti sve prisutne morate znati i kako omekšati meso za roštilj, jer  nije dovoljno samo začiniti meso, baciti ga na vatru i "paziti ga" uz čašu piva u ruci. 

Kako biste izbjegli tvrdo i žilavo meso, budite lukavi pa vi meso ''iznenadite'' nekim od sljedećih trikova koji jamče da će vaš roštilj ispasti mekan kao duša.

Kod mesa za roštilj pravilo je da mora odstajati preko noći obavezno ispoštujte želite li da bude meko, sočno i da zadrži sve okuse iz marinade. 

Evo još par trikova kako omekšati meso za roštilj.

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa za roštilj. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. 
Za razliku od marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta.

Jabuka, ananas i kruška pomoći će u pripremi mesa, bilo da se radi o kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. 

Samo ogulite voće te ga poslažite po mesu dok se pirja, kuha ili peče. Voćne kiseline omekšat će meso za roštilj i učiniti ga ukusnijim.

Svakako pratite ove savjete kako omekšati meso za roštilj i vaši gosti bit će zadovoljni pripremljenim.