403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako omekšati fondant

Savjeti kako omekšati fondant
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ako ne znate kako omekšati fondant odmah ćemo vam reći da prethodno treba odležati u hladnjaku neko vrijeme

Fondant je ukras za kolače i torte, u obliku je tijesta, a izgleda poput šećera. Najčešće ga susrećemo na svadbenim kolačima. Fondant je zapravo prekrivač za tortu ili kolače, a koji kolačima ili tortama daje onaj završni "touch" - savršenstvo i elegantan završetak. A da bi torta ispala savršeno treba ga omekšati i napraviti oblike iz snova. Fondant masa vas jednostavno vuče u neki svoj svijet mašte. Kako omekšati fondant? Kada izvadite fondant iz hladnjaka skinite plastični poklopac ili vrećicu u koju ste ga pohranili. Tad se pitate kako omekšati fondant. Fondant zatim stavite u mikrovalnu pećnicu ili na pladanj i ostavite ga na normalnu temperaturu ili pet sekundi u mikrovalnoj pećnici. Izvadite fondant iz mikrovalne nakon pet sekundi. Ako je fondant još uvijek previše tvrd, stavite ga natrag u pećnicu na još pet sekundi.  Uvijek ga možete vraćati u mikrovalnu u koracima od po pet sekundi dok ne omekša dovoljno za upotrebu. To je ujedno i najbolji način kako omekšati fondant, a onda si dajte oduška i pustite mašti na volju. Ukrasite torte i kolače onako kako samo vi znate i želite. Vodite računa da nakon oblikovanja fondant ne smije doći u izravan dodir s kremom od vrhnja, posnog sira ili pudinga jer će visoki udio vlage u tim kremama omekšati šećernu masu. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx