Ananas je po nekima najljepše egzotično voće s kojim se ne susrećemo baš često, ali kad se nađe na našem stolu, pruža nam zdravi užitak, no mnogi se često zapitaju kako oguliti ananas
Ananas je karakterističnog okusa tipičnog za južno voće, slatkast je i pomalo citrusan. Po nekima je težak za čišćenje pa zato odustanu od njega, ali nakon što pročitate ove savjete kako oguliti ananas, češće ćete i sami uživati u njemu, sigurni smo.
Dok je još zelen prilično je bezukusan, a kao prezreli plod vrlo je sladak i prepun vlakana pa i nije baš savršen doživljaj.
Najbolje vrijeme za konzumaciju je dok je još čvrst, ali dok još možete osjetiti mekanu pulpu pod prstima.
Ako ste mislili da jednostavan za čišćenje, nije baš tako, no vrlo je jednostavno naučiti kako oguliti ananas.
Ako je ananas mek i ako je dozrio, onim klasičnim ljuštenjem, kako gulite jabuku, možete samo napraviti nered i dodatni posao oko čišćenja kuhinje!
Dakle, kako oguliti ananas?
Prvo ga dobro operite pod mlazom vode i osušite ga.
Da biste lakše rukovali plodom, odrežite samo mali dio s dna radi stabilnosti i postavite ga uspravno na dasku.
Vodite računa o tome da odstranite lišće koje se širi kroz čitav srednji dio ploda.
Nožem ga prerežite na pola pa taj narezani dio i ljuštite od kore te ga odrežite na kolutove. Ako je ananas potpuno sazrio, možete rezati kockice te ih odvojiti prstima. Isto ponovite i s drugom polovicom.
Uske preostale dijelove, očistite tako što ćete samo zarezati po rubu uz koru pa nastavite rez dok se unutarnji dio potpuno ne odvoji.
Posljednji korak kako oguliti ananas je da taj dio odrežete ukoso od sredine naniže i najbolje, odmah pojedite jer od tog dijela i onako ne možete napraviti pravilne kockice!
Ako još uvijek niste probali ananas, sada kada znate kako oguliti ananas to obavezno napravite!
Možete napraviti i voćne salate i razne poslastice, smoothie ili sladoled.
Mogućnosti su neograničene posebno kada znate kako se reže ananas, pa uživajte!
U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako oguliti ananas