Savjeti kako odrediti veličinu rukavica za boks

Ako namjeravate početi s treningom boksa a ne znate kako se pripremiti u nastavku donosimo savjete kako odrediti veličinu rukavica za boks

Savjeti kako odrediti veličinu rukavica za boks

Da biste igrali i trenirali neki sport morate imati osnovna sredstva i dobro poznavati tehnike. U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko važnih detalja ako je sport kojim se namjeravate baviti boks.

Točnije, ovdje govorimo o tome kako odrediti veličinu rukavica za boks.


Rukavice za boks mogu biti rukavice za borbu i rukavice za obuku.
Ispravno odabrana oprema za boks znači sigurnost u ringu i dvorani za svakoga pa je stoga i vrlo važno znati kako odrediti veličinu rukavica za boks.
Veličina boksačkih rukavica obično je vezana za obim dlana.
Onog trenutka kada se odlučimo potražiti odgovarajuće rukavice za boks nikako ne smijemo zaboraviti na nekoliko čimbenika koji će olakšati odabir najbolje rukavice za vas. Najznačajniji detalji na koje treba paziti ako ne znate kako odrediti veličinu rukavica za boks su:

Prije nego što odaberete veličinu boksačkih rukavica za djecu, potrebno je odrediti vrstu vezivanja. 

Savjetujemo vam da se odlučite 12-ice ili 14-ice (s osiguranjem za prste), a za prvi put će vam biti sasvim dovoljni i samo bandažeri ili elastični zavoji. 

Ovo su oni osnovni savjeti kako odrediti veličinu rukavica za boks, a za više savjeta upišite se u školu boksa i naučit ćete ostalo. Najvažnije je krenuti.