Savjeti kako odabrati teniski reket

Ako namjeravate upisati tečaj tenisa ili pak poslati dijete na trening a niste sigurni da imate dobru opremu, evo nekoliko savjeta kako odabrati teniski reket

Savjeti kako odabrati teniski reket

Da biste igrali i trenirali neki sport morate imati osnovna sredstva i dobro poznavati tehnike. U nastavku smo za vas izdvojili nekoliko važnih Ovdje govorimo o tome kako odabrati teniski reket.

Onog trenutka kada se odlučimo potražiti odgovarajući teniski reket nikako ne smijemo zaboraviti na nekoliko čimbenika koji će olakšati odabir pravog reketa za nas. Najznačajniji detalji na koje treba paziti ako ne znate kako odabrati teniski reket su:

Veličina glave reketa 
- reket s većom glavom je za više snage, ima veći tako zvani "SWEET SPOT" (naučit ćete što to znači), veću stabilnost kod udaraca izvan centra reketa, i više oprašta greške. Preporučuje se za početnike i rekreativce.

- reket s manjom glavom je za veliku kontrolu prilikom udarca, ima veliku pokretljivost, manje oprašta greške. Preporučuje se za naprednije igrače s velikim zamahom

Težina reketa je vrlo važna ako ne znate kako odabrati reket pa zapamtite da teži reket daje više snage pri udarcu, više stabilnosti i ima manje vibracija od lakših reketa. Najčešće teži reket koriste profesionalni igrači.
Dok je lakši reket pokretljiviji pa igrač njime može napraviti zamah. 

Morate paziti i na balans, jer dva reketa jednake težine a različitog balansa imaju potpuno drugačiji osjećaj. 
Reketi s težom glavom su uglavnom pogodni za početnike dok su oni s lakom za napredne igrače.

Igrači s dužim zamahom moraju imati fleksibilniji reket, a igrači s kraćim zamahom - krući reket
Zapamtite i to da jako kruti reketi mogu izazvati ozljede kao npr. teniski lakat ili razne ozljede ramena.

Ovo su oni osnovni savjeti kako odabrati teniski reket a za više savjeta upišite se u školu tenisa i naučit ćete ostalo. Najvažnije je krenuti.