Savjeti kako očistiti ovlaživač zraka

Ovlaživač zraka nam pomaže stvoriti i održati povoljnu atmosferu u kući stoga je neophodno njegovo održavanje i redovito čišćenje, a kako očistiti ovlaživač zraka pročitajte u nastavku

Savjeti kako očistiti ovlaživač zraka

Ovlaživač zraka ispunjava prostor sa suhim zrakom potrebnom vlagom. To ima pozitivan učinak na naš organizam i radnu sposobnost. 
Kako bi se osigurala neprekidna i kvalitetna upotreba uređaja, morate znati i kako očistiti ovlaživač zraka. 

Čišćenje ovlaživača zraka je neophodno, a glavni krivac za onečišćenja u njemu leži u procesu rada uređaja i ovisi o verziji odabranog modela.

Parni ovlaživači rade tako da se u procesu od kipuće vode ispušta para u zrak. Povezivanjem sa zrakom, parna boja značajno povećava vlagu. 
Kod ključanja, međutim, soli i drugi mineralni spojevi ne isparavaju, ali se talože, stvaraju tvrdi vapnenački talog na grijaču koji treba redovito ukloniti.

Mehanička inačica ovlaživača djeluje tako što stvara protok zraka na temelju kontakta s umočenim uloškom, stvarajući proces isparavanja vlage. 
I u ovoj varijanti sve mineralne soli ostaju u ulošku i začepljuju se.

Redovitom uporabom, stvara se potreba očistiti ovlaživač zraka barem jednom tjedno, brisanjem i uklanjanjem naslaga. 
Postupak počinje izlijevanjem ostatka tekućine  iz spremnika i temeljito sušenja uređaja. Pokušajte izbjeći izravnu sunčevu svjetlost.
Postoji određeni skup posebnih alata koje proizvođači preporučuju za čišćenje.

Soda se koristi za uklanjanje neugodnih mirisa i uklanjanje malih onečišćenja.

Mlaznica uređaja redovito je prekrivena muljem pa se i nju mora očistiti. 
Prilikom odgovora na pitanje kako očistiti ovlaživač zraka, nemojte zaboraviti da ne smijete koristiti tvrde predmete jer oni mogu pokvariti mlaznicu. 
U pravilu se koriste posebna sredstva koja se također mogu uspješno zamijeniti otopinom octa.
Nakon ovog postupka, sada, kada znate kako očistiti ovlaživač zraka i kada je sve gotovo, možete napuniti ovlaživač vodom i pokrenuti ga.