Savjeti kako obojati staklo na vratima

Popularni su različiti načini bojanja stakla i keramike. A znate li kako obojati staklo na vratima?

Savjeti kako obojati staklo na vratima

Ako poželite obojati staklo na vratima ili to želite napraviti iz praktičnog razloga kao što je prekriti staklo iznad sobnih vrata da vam noću ne smeta svjetlo iz ostalih prostorija, za vas u nastavku donosimo nekoliko malih savjeta o tome kako obajati staklo na vratima u stanu ili neku drugu sličnu staklenu površinu.

ImageNajčešći način kako obojati staklo na vratima je bojanje sprejem. Možete koristiti jednu ili više boja, raditi nijansiranje i slično. 
No, morate znati da korištenjem sprejeva bojanje stakla na vratima ne možete biti precizno i vjerojatno ćete zaprljati sve oko sebe. 
Dobro prekrijte podlogu na kojoj ćete bojati staklo. Obucite prikladnu odjeću da ne budete tužni ako vam se na njoj pojave mrlje od boje.

Još jedan savjet kako obojati staklo na vratima - koristite boje s aplikatorima koje na staklo ili keramiku nanosite iscrtavanjem, Mnogo je jednostavnije od spreja.

Glatke površine vam dopuštaju da iscrtate oblike koje želite.
Dok na površinama koje imaju utore možete jednostavno obojati te utore.

Kako obojati staklo na vratima - priprema

Prije bojanja detaljno očistite staklo i ih prebrišite ga alkoholom. 
Pazite da vam ruke budu čiste bez tragova masnoće na prstima. 
Vaši otisci prstiju na staklu onemogućit će prianjanje boje na staklo.

Glavna prednost bojanja stakla na vratima, kao i bilo koje druge dekorativne i primijenjene umjetnosti, jest mogućnost da sami napravite ekskluzivnu autoričinu stvar. 
U online trgovinama i specijaliziranim prodavaonicama možete kupiti sve materijale za crtanje slika na staklu.