Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako napraviti zapršku

Savjeti kako napraviti zapršku
Znate li kako napraviti zapršku i koja je vrsta zaprške najbolja? O tome pišemo nešto više u nastavku

Znate li kako napraviti zapršku i koja je vrsta zaprške najbolja? O tome pišemo nešto više u nastavku. Malo tko zna da zapršku zapravo treba kuhati najmanje 20 minuta. Rijetki su i oni koji znaju i koja je prava razmjera brašna i masnoće. Danas se zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću mjeru, no, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih. Zaprška doprinosi da jela budu gušća, a sastojci u njima bolje povezani. Dakle, kako napraviti zapršku? Zapršku napravite od iste količine mekog ili polumekog brašna i masnoće.  Ako radite svjetlu zapršku, uzimite maslac, margarin ili biljnu mast, dok se za običnija jela sa rumenom zaprškom može uzeti ulje ili svinjska mast.  Zaprška se u jelo obično stavlja kao poslednji dodatak; nakon nje se, eventualno, dodaju samo lakši začini. Sada kada znate kako napraviti zapršku, zapamtite i to da zapršku treba kuhati najmanje 20 minuta, a za krem čorbe i umake čak i do pola sata, kako se ne bi osjećao miris sirovog brašna.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx