Evo kako marinirati piletinu u nekoliko koraka i koje sve marinade postoje
Najvažniji korak u postupku kako marinirati piletinu je da dobro utrljajte marinadu a evo i koje sve vrte mariniranja piletine postoje
Piletinu je dobro pustiti da se preko noći umače u salamuri ili aromatičnoj marinadi (ili barem jedan sat prije kuhanja). Marinadu možete napraviti od gotovo bilo čega, no trik je u tome da piletinu dobro utrljate njome sa svih strana i pustite je da u njoj stoji što duže.
Postoje:
Smeđa marinada koju radite od 4 žlice maslinovog ulja, crvene paprike, papra, soli, senfa, meda, 2 žličice Vegete i kečapa. Dobit ćete gustu smećkastu smjesu koju, ako je potrebno, možete razrijediti maslinovim uljem.
Bijela marinada je za nježnu i sočnu piletinu , a radimo je od jogurta, maslinovog ulja i limunovog soka. Enzimi i kiseline prisutni u jogurtu pomažu piletini da omekša.
Tu je i jednostavna marinada u kojoj kombiniramo 2 žlice soli, žlicu smeđeg šećera, pola žlice slatke paprike i izdašni prstohvat kajenskog papra.
Marinada sa začinskim biljem radi se tako da u veliku zdjelu dodate 4 režnja sitno prešanog češnjaka, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg origana, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg ružmarina, 1/4 šalice maslinovog ulja. Začinite solju i paprom po želji, a zatim dodajte do 2 kilograma piletine.
I na kraju - salamura - radimo je tako da pomiješamo 8 šalica vode i 1 šalicu soli. Pomiješamo da se sjedini, a zatim dodamo do 4 kilograma piletine s kostima. U otopinu stavimo piletinu 30 minuta do sat vremena, a prije nego što je izvadite i osušite tako da sol ne uklonite s mesa.
Sve su to načini kako marinirati piletinu u nekoliko koraka i koje sve marinade postoje koji će vam nadamo se biti od koristi.
.jpg)