Savjeti kako marinirati piletinu

Uz ova četiri savjeta kako marinirati piletinu, vaša će piletina imati okus kao da je izašla iz kuhinje vrhunskog chefa

Savjeti kako marinirati piletinu

Evo kako marinirati piletinu u nekoliko koraka i koje sve marinade postoje

Najvažniji korak u postupku kako marinirati piletinu je da dobro utrljajte marinadu a evo i koje sve vrte mariniranja piletine postoje

Piletinu je dobro pustiti da se preko noći umače u salamuri ili aromatičnoj marinadi (ili barem jedan sat prije kuhanja). Marinadu možete napraviti od gotovo bilo čega, no trik je u tome da piletinu dobro utrljate njome sa svih strana i pustite je da u njoj stoji što duže.

Postoje:

Smeđa marinada koju radite od 4 žlice maslinovog ulja, crvene paprike, papra, soli, senfa, meda, 2 žličice Vegete i kečapa.  Dobit ćete gustu smećkastu smjesu koju, ako je potrebno, možete razrijediti maslinovim uljem.

Bijela marinada je za nježnu i sočnu piletinu , a radimo je od jogurta, maslinovog ulja i limunovog soka. Enzimi i kiseline prisutni u jogurtu pomažu piletini da omekša.

Tu je i jednostavna marinada u kojoj kombiniramo 2 žlice soli, žlicu smeđeg šećera, pola žlice slatke paprike i izdašni prstohvat kajenskog papra. 

Marinada sa začinskim biljem radi se tako da u veliku zdjelu dodate 4 režnja sitno prešanog češnjaka, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg origana, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg ružmarina, 1/4 šalice maslinovog ulja. Začinite solju i paprom po želji, a zatim dodajte do 2 kilograma piletine. 

I na kraju - salamura - radimo je tako da pomiješamo 8 šalica vode i 1 šalicu soli. Pomiješamo da se sjedini, a zatim dodamo do 4 kilograma piletine s kostima. U otopinu stavimo piletinu 30 minuta do sat vremena, a prije nego što je izvadite i osušite tako da sol ne uklonite s mesa.

Sve su to načini kako marinirati piletinu u nekoliko koraka i koje sve marinade postoje koji će vam nadamo se biti od koristi.

Image