Ako ga još niste koristili pa još uvijek ne znate kako koristiti suhi kvasac treba se samo držati uputa na pakiranju za koju količinu brašna je kvasac namijenjen i još nekoliko savjeta koje izdvajamo za vas.
Suhi kvasac će se brže aktivirati ako ga se prije dodavanja u brašno pomiješa s mlakim mlijekom i šećerom.

Ako niste sigurni kako koristiti suhi kvasac evo i postupka pripreme.
Mlakoj tekućini koju vam zahtijeva recept razmutite suhi kvasac (ili razmrvite svježi).
Tekućina u koju stavljate suhi kvasac ne smije biti hladna niti vruća.
Provjerite tako što ćete staviti prst u nju pa ako možete 15 sekundi držati prst u njoj da je vašem prstu ugodno, bit će dobro i kvascu.
Dodajte brašno i šećer, zamiješajte pa pustite da odstoji desetak minuta. Brašno i šećer će pomoći kvascu da se lakše aktivira.
Uz ove savjete kako koristiti suhi kvasac za tijesto, kruh i peciva će vam uvijek uspjeti.