Savjeti kako koristiti suhi kvasac

Gotovo za svako tijesto potreban je kvasac, a kako tijestu treba dugo vremena da bi se dobro diglo ili ukvasalo u nekim receptima se preferira suhi kvasac pa evo i nekoliko informacija i savjeta o tome kako se koristi suhi kvasac.

Savjeti kako koristiti suhi kvasac

Ako ga još niste koristili pa još uvijek ne znate kako koristiti suhi kvasac treba se samo držati uputa na pakiranju za koju količinu brašna je kvasac namijenjen i još nekoliko savjeta koje izdvajamo za vas.

Suhi kvasac će se brže aktivirati ako ga se prije dodavanja u brašno pomiješa s mlakim mlijekom i šećerom.

Image



Ako niste sigurni kako koristiti suhi kvasac evo i postupka pripreme.

Mlakoj tekućini koju vam zahtijeva recept razmutite suhi kvasac (ili razmrvite svježi). 
Tekućina u koju stavljate suhi kvasac ne smije biti hladna niti vruća. 
Provjerite tako što ćete staviti prst u nju pa ako možete 15 sekundi držati prst u njoj da je vašem prstu ugodno, bit će dobro i kvascu. 

Dodajte brašno i šećer, zamiješajte pa pustite da odstoji desetak minuta. Brašno i šećer će pomoći kvascu da se lakše aktivira.
Uz ove savjete kako koristiti suhi kvasac za tijesto, kruh i peciva će vam uvijek uspjeti.