Savjeti kako koristiti grill tavu

Gril tava se razlikuje od normalne svojim naboranim površinama, ali i i debljim dnom. Mogu biti različitih oblika, veličina i boja, ali je njihova posebnost leži u načinu pripreme hrane. Evo kako koristiti grill tavu

Savjeti kako koristiti grill tavu

Volite li pripremati šnicle bez trunke dodanog ulja. Ako želite da meso ipak bude sočno i ukusno bez obzira na to što nema masnoće, što je idealno za one koji paze na liniju.  Rješenje je grill tava, a evo i savjeta kako koristiti grill tavu

Neka vaša tava ima kvalitetno debelo dno. Evo kako koristiti grill tavu.
Grill tavu stavite na na srednji do slabiji plamen da se dobro zagrije. To može trajati i punih 5 minuta , ali pustite neka grill tava stoji na vatri bez ičega samo kako bi se zagrijala. Kada je dovoljno vruća (a provjerit ćete s kapljicama vode koje moraju odmah ispariti) stavite meso, dobro pritisnite za dno i više ne dirajte. Mesu će se samo odlijepiti kada se dovoljno zapeče i nemojte ga ni na koji način nasilno odljepljivati. Sve su to savjeti kako koristiti grill tavu i peči meso, a evo ih još.
Kad meso izvadite iz frižidera, ostavite ga 15 do 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego ga stavite peći u tavu.

Preokrenite hranu na pola pečenja kao što radite i za vrijeme pripreme roštilja. Većinu hamburgera i odrezaka, peći ćete 4 do 5 minuta sa svake strane.
Nabavite tavu koja je napravljena od lijevanog željeza,
Dolijevanjem umaka za roštilj ili dodavanjem čili praha dat ćete mesu okus dima. 
Sada kada poznajete neke trikove kako koristiti grill tavu, bacite se u akciju i  pripremite vaš kućni roštilj čim prije.