Savjeti kako iskoristiti stari madrac

Znate li kako iskoristiti stari madrac i pri tome napraviti nešto korisno i zabaviti se

Savjeti kako iskoristiti stari madrac

Često se kod pospremanja doma dogodi da bacamo stare stvari jer nam ne trebaju ili jednostavno ne znamo što ćemo s njima. 
Stari madrac može se iskoristiti ako pustite mašti na volju da vam kaže kako.

ImageOvdje donosimo nekoliko savjeta kako iskoristiti stari madrac da bismo smanjili otpad, ali i napravili nešto lijepo te izrazili svoju kreativnost.

Postoje mnogi ljudi koji će ga možda znati kako iskoristiti stari madrac koji vama više ne treba. Zato je jedan od najlakših načina da ga nekome poklonite.
Prije svega odnesite madrac na profesionalno čišćenje, jer i poklonjen madrac bi trebao biti barem čist ako ne u potpunosti sačuvan.

Ako pak jeste, onda ga pokušajte prodati.

Razgovarajte s prijateljima, suradnicima ili nećacima i provjerite treba li tko od njih madrac. Vjerujemo kako će se uskoro naći novi vlasnik. Sjetite se samo studentskih dana i spavanja na kojekakvim krevetima u podstanarskim stanovima.
Postoji velika mogućnost da dobrotvorne organizacije poput Caritasa ili prihvatilišta za beskućnike imaju potrebe za madracima pa ga možete donirati.

No, ako je vaš madrac u zaista lošem stanju i ne možete ga očistiti , možete ga donirati skloništu za životinje ili čak napraviti neke ukrase od njega.

U madracu se nalaze mnoge komponente koje se mogu ponovno iskoristiti pa možete rastaviti stari madrac i iskoristiti dijelove. 

Krojačice mogu ponovno upotrijebiti tkaninu iz madraca, a punjenje se može koristiti za nove jastuka ili čak ponovno tapeciranje namještaja.

Metalne opruge mogu se kreativno iskoristiti na razne načine. Mogu poslužiti kao držači za boce vina, vertikalni vrt ili nešto treće.


Samo pustite dijete u vama da se probudi i da se igra, sigurno ćete dobiti mnoge ideje kako iskoristiti stari madrac.