Savjeti kako fotografirati hranu

Fotografirati hranu čini se vrlo jednostavno i gotovo uopće ne razmišljamo o tome kao o nekom posebnom fotografskom zadatku, ali znati kako fotografirati hranu je umijeće

Savjeti kako fotografirati hranu

Kuhari i drugi entuzijasti koji požele zabilježiti svoja mala remek-djela iz kuhinje trebali bi naučiti nekoliko osnovnih trikova kako fotografirati hranu da bi ih mogli objaviti na društvenim mrežama.

Za vas izdvajamo tih nekoliko važnih savjeta koji će vam u tome pomoći.

ImageAko želite dobru fotografiju morate znati da je najvažnije kod promatrača pobuditi želju za hranom s fotografije i njome dočarati slasne okuse.

Prvo i osnovno pravilo prije no naučite kako fotografirati hranu je da tanjuri trebaju biti čisti, bez otisaka prstiju i tragova hrane.

Jednostavna, domaća jela, kao i kolači najbolje izgledaju na dnevnom svjetlu. Pripazite na to sirove namirnice koje fotografirate budu uvijek svježe.

Tanjuri bi trebali biti jednobojni, najbolje bijeli, crni ili nekih nježnih pastelnih boja. Ovo je posebno važno ako tražite način kako fotografirati kolače.

Vodite računa o tome da podloga ne smije biti mramorna i reflektirajuća, nit žutih, bež, ili narančastih tonova. Siva, crna ili svijetloplava uvijek će biti pun pogodak.

I kada ste usvojili pravila kako fotografirati hranu, znajte da nije bitno kakvom opremom raspolažete jer ona je samo posrednik između vas i krajnje fotografije. Važno je biti spontan, improvizirati, riskirati, i nikako ne ići za logikom.