Tajne poruke snova

Sanjaš vjenčanje? Točno značenje sna ovisi jesi li u vezi ili sama

Simbole i radnje u našim snovima ne trebamo uvijek shvatiti doslovno, nego je važno primijetiti slike i emocije kako bismo lakše shvatili našu podsvijest

profimedia-0187810018.jpg
Foto: Profimedia.hr

Snovi nam mogu ponuditi uvid u našu podsvijest i dati nam tragove do naših najdubljih istina. No, kako otkriti što nam snovi poručuju i koji su važni? Ako sanjaš vjenčanja i želiš znati što bi to moglo značiti onda samo nastavi čitati jer ti donosimo značenje snova o vjenčanjima.

Image
Strastvene noći

Seksi snovi: Što znači ako sanjaš bivšeg ili varaš partnera?

Tumačenje snova

Iako istraživači nisu točno shvatili zašto sanjamo, jedna teorija kaže da nam snovi pomažu obraditi sjećanja i emocije te uvježbati potencijalne scenarije koji bi se mogli dogoditi u budućnosti. Dakle, kako ćemo tumačiti svoje snove, ovisit će puno o našim životima i asocijacijama.

Prema analitičarki snova Lauri Loewenberg, emocije koje san stvara često mogu biti jedan od tragova što oni predstavljaju. "Nijedan simbol iz snova ne može imati isto značenje za svaku osobu jer je važna cijela priča i ona šalje poruku i smjernice", objašnjava psihologinja i autorica knjige o snovima Athena Laz za MBG.

Image
Foto: Unsplash

Osim što je važno razmisliti o cijeloj priči. u nastavku ti donosimo nekoliko uobičajenih snova vezanih za vjenčanja, ali i objašnjenja ovih dviju stručnjakinja.

Ako si u ljubavnoj vezi

Ako si u vezi i sanjaš vjenčanje sa svojim partnerom, pogotovo ako misliš da je to sljedeći korak onda je to doslovan san. Prema Loewenberg, to je svojevrsna generalna proba. "Podsvijest te vodi kroz generalnu probu s tom osobom kako bi mogla utvrditi je li to dobro ili ne", objašnjava dalje.

Laz dalje objašnjava što bismo trebali onda učiniti - trebaš razmišljati kako si se osjećala. "Jesi li bila sretna ili tužna, laknulo ti je, zaljubljena ili preplašena? U ovom slučaju moglo bi se govoriti o načinu na koji osjećaš svoju vezu ili kako se općenito osjećaš vezano za intimnost", objašnjava Laz za Mbg.

Image
Foto: Unsplash

Ako si slobodna

Ako nisi u vezi, a sanjaš svoje vjenčanje onda ovaj san može predstavljati tvoje unutarnje jedinstvo. Ako se možeš prisjetiti za koga si se udavala u snu, to bi mogao biti trag koji te predstavlja i koji dio sebe trebaš bolje upoznati.

Image
Foto: Unsplash

Kada ne vidiš za koga se udaješ

Prema Loewenberg, ovo je san o kojem joj najčešće govori njezini klijenti. Sanjaš da se udaješ za nekoga koga ne vidiš odnosno lice mu je zamagljeno ili si pred oltarom, ali mu ne možeš pogledati u oči. U ovom slučaju, kaže ona, tvoj zaručnik također može predstavljati dio tebe koji još nisi upoznala pa razmisli kakva mu je bila energija.

"Kada sanjaš ovaj san tvoja podsvijest želi da se posvetiš nekom dijelu sebe. To je neka vrsta obveze koju trebaš učiniti u stvarnom životu", dodaje dalje.

Image
Foto: Unsplash

Ako si prisutna na tuđem vjenčanju

Prisustvovanje tuđem vjenčanju u snu sugerira da trebaš više podržati taj par u stvarnom život. "Naravno, ako sanjaš par koji planira vjenčanje. No, ako se ne planiraju vjenčati onda ti podsvijest poručuje da tim osoba trebaš dati veću podršku u nekim drugima segmentima života", kaže Loewenberg,

Image
Foto: Unsplash

Ako se udaješ za muškarca koji ti se ne sviđa

Ako se u snu udaješ za nekoga tko ti se ne sviđa, onda osobine te osobe mogu predstavljati ono što se ti se ne sviđa na sebi. Ovaj san može biti "poziv na razmišljanje o odbačenim aspektima sebe ili kolektiva u kojem živiš, kaže Laz. Nakon ovakvog sna, ona preporučuje da se zapitaš o čemu se točno radi kod te osobe i je li to prisutno kod tebe.

"Ovdje je potrebna snažna iskrenost jer ovakvi snovi upozoravaju na ponašanje, odnose ili obrasce koje često ne želimo imati" i priznati, kaže Laz i dodaje da je ovo pozitivan san. "To pokazuje da osoba konačno dolazi u kontakt s nekim negativnim stvarima u sebi", kaže Laz.

Image
Foto: Unsplash

Ako se udaješ za nekog tko nije tvoj partner

No, ako sanjaš da se udaješ, ali ne za svog partner onda se može raditi o osobnosti tog muškarca. Prema Loewenberg, to također može značiti da ova osoba ima neku kvalitetu ili kvalitete koje smatraš vrijednima divljenja i koje bi željela imati u svom životu. I naravno, možda si zapravo zainteresirana za tu osobu u stvarnom životu, a podsvijest te testira.

Image
Foto: Unsplash