Samo egzotika

Sanjariš o dalekim putovanjima? Ove destinacije možeš posjetiti koroni usprkos

Pandemija koronavirusa natjerala nas je na boravak unutar granica Lijepe Naše, no s popuštanjem mjera napokon možemo posjetiti neke svjetske egzotične destinacije. Saznale smo sve o tome gdje je u ovom trenutku najbolje ići

element5-digital-uE2T1tCFsn8-unsplash.jpg

2020. je bila nemilosrdna prema svim zaljubljenicima u putovanja. Pandemija koronavirusa natjerala nas je da provodimo vrijeme u svoja četiri zida ili pak u najboljem slučaju unutar granica vlastite domovine, no s dolaskom cjepiva ponovno se otvaraju granice egzotičnih destinacija koje mnogi jedva čekaju posjetiti .

Image
Novi izazovi

Stiže prvi retrogradni Merkur ove godine. Evo na što moraš pripaziti

Istražile smo koje to destinacije trenutno možeš posjetiti, a da su daleke, egzotične i atraktivne u proljeće i nismo se razočarale izborom. Ako voliš tropske plaže tu su Maldivi, a ako su ti pak draže povijesne znamenitosti posjeti Kubu ili Meksiko. Proljeće je divno i u Japanu, a na Zanzibaru uvijek vlada zen atmosfera. Za sva ova putovanja ne trebaš ići u karantenu, bit će ti dovoljan običan PCR test - odlična vijest za sve one koji su jedva dočekali sjesti u avion i poletjeti negdje daleko, daleko.

U nastavku se inspiriraj za svoje sljedeće putovanje i počni ga aktivno planirati. Nemoj da te korona ustraši, putuj njoj usprkos!

Meksiko

 Ako si raspoložena za obilje sunca, visoke temperature, plavo more i upoznavanje bogate kulture, odličan izbor za proljetno putovanje ove godine je Meksiko. Uputi se u srce karipske ljepote i zaroni u mistični svijet Maja, posjeti piramide, jedi lokalne pikantne specijalitete i kupaj se od jutra do zore. Meksiko je prošle godine imao veliki broj s brojem zaraženih od koronavirusa, ali situacija im je svakog dana sve bolja i bolja, a za ovo putovanje nećeš morati ni planirati odlazak u karantenu - dovoljan ti je samo običan PCR test koji naravno mora biti negativan. Brojne putničke agencije ove su se godine tako usredotočile na planirane grupne obilaske Meksika po povoljnijim cijenama.

Zanzibar

Neodoljiva ljepota afričkog Zanzibara godinama privlači turiste, a osobito je ova destinacija bila popularna 2020. jer je pandemija jedva dotakla ovaj otok, pa je on postao raj za sve ljubitelje dalekih putovanja kojima je zbog korone odjednom jugoistočna Azija postala nedostupna. Plavo more, safari, lokalni voćni specijaliteti i ronjenje - sve su to atrakcije koje te očekuju odlučiš li se ove godine posjetiti Zanzibar i iz prve ruke otkriti zašto se toliko priča o ovom opuštenom i mirnom afričkom otoku.

Kuba

Kuba je idealno odredište za ljude željne vidjeti kako nostalgija pred njihovim očima ponovno poprima oblik stvarnosti. Na ovom otoku vrijeme je stalo prije nekoliko desetljeća. Bogato kulturno naslijeđe Havane očituje se u prekrasnoj starinskoj arhitekturi i tradicionalnim kubanskim plesovima. Teško je pisati o svim posebnostima Kube jer se drugačiju atmosferu toga mjesta jednostavno treba iskusiti. Trenutno se iz Zagreba mogu pronaći letovi koji vode do Kube, pa je ovo idealno vrijeme za posjet toj fascinantnoj zemlji.

Japan

Japan, točna zemlja istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i pejzaža. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorija države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko stotinu aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 otoka. Japanski arhipelag sadrži 6852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokaido i Kjushuu i Shikoku. Nije li već to sasvim dovoljno da te zaintrigira da posjetiš ovu zemlju?

Maldivi

Maldivi se nalaze u Indijskom Oceanu, udaljeni su oko 700 km od obale Šri Lanke i oko 300 km od obale Indije. Sastoje se od 1.200 manjih i većih otoka, od kojih je samo dvjestotinjak naseljeno. Maldivi su najmanja azijska zemlja, kako po površini tako i po broju stanovnika. Toplo i čisto more uz rajske plaže, netaknutu prirodu i povoljnu klimu pružaju odlične uvjete za nezaboravan odmor. Svaki otok predstavlja posebnu priču i sve je podređeno uživanju. Posjeti Maldive po nikad povoljnijim cijenama i pobjegni od kaosa svakodnevnog života!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.