Razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla

Znate li koja je razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla? U nastavku donosimo nekoliko bitnih činjenica

Razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla

Odabir vrste stakla  i odluka hoće li to biti dvoslojno ili troslojno staklo, ne utječe samo na estetski izgled PVC prozora nego i uvelike utječe na njegove tehničke karakteristike u pogledu toplinske i zvučne izolacije, jer najveću površinu PVC prozora zauzima upravo staklo.

Prije odluke o odabiru stakla morate biti upućeni detaljnije u sve tajne stakla, a morate znati i koja je razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla.

IZO stakla su dvoslojna i troslojna stakla, a njihovo glavno svojstvo je da svojom konstrukcijom smanjuje toplinske gubitke.
Kod kvalitete stakla najvažnija stavka je koeficijent prolaznosti topline kroz staklo, a oni treba biti što manji.

shimmer fallbackDanas troslojno staklo više nije toliko skupo kao prije nekoliko godina. Razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla u cijeni,  će se vrlo brzo vratiti uštedama u troškovima grijanja/hlađenja. Preporuka kod novogradnje je ugradnja troslojnog stakla.

Jednoslojna stakla imamo još samo na nekim starim kućama. S njima su gubici energije preveliki pa su se vrlo brzo počeli raditi dupli prozori s duplim staklima (dva odvojena krila, jedno iza drugog) te ovakve prozore i danas možemo vidjeti na nekim kućama i zgradama.

Dvoslojno staklo koje je napravljeno od dva stakla, a između njih lajsna i razmak od npr.16mm (4+16+4).3

Troslojno ostakljenje je već standard za pasivne kuće. Standard kod modernih kuća i obnova s toplinskom sanacijom danas propisuje troslojno energetski štedljivo staklo.

Primjena troslojnog stakla isplati se zbog male razlike u cijeni i dugog vijeka trajanja kvalitetnog prozora. 

Sve ovo što smo naveli ovdje glavna je razlika između dvoslojnog i troslojnog stakla, na vama je da prije ugradnje dobro razmislite.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.