Znamo gdje želimo ići kad opet krenemo na put: U ovaj hotel s pet milijuna zvjezdica na Islandu

Možeš spavati u čarobnom prozirnom balonu okruženom šumama, zvijezdama i polarnom svjetlosti

Znamo gdje želimo ići kad opet krenemo na put: U ovaj hotel s pet milijuna zvjezdica na Islandu

Čini se da se na Islandu čarolija krije svakog ugla. Uz gejzire i polarnu svjetlost, islandska priroda ima za ponuditi jedinstvene prizore. A upravo kako posjetitelji ne bi propustili ni sekundu te nevjerojatne prirode, Hotel Buuble smislio je fantastično rješenje. 

Image

Zaviri u nestvarni hotel na Islandu koji je sinonim za zimsku čaroliju


Osnovan 2016. godine, ovaj hotel nudi spavaće sobe koje su, umjesto unutar četiri zida, smještene u prozirnom plastičnom balonu. Uz ovakve sobe, posjetitelji ne moraju izaći van kako bi brojali zvijezde, promatrali snijeg dok tiho pada ili se divili jarkim bojama polarne svjetlosti koje se pojavljuju na horizontu - sada sve to možeš doživjeti ležeći u krevetu omotana u toplu dekicu.  


Hotel je smješten na dvije lokacije - poznati Zlatni krug i prekrasna južna obala Islanda. Obje lokacije jednako su lijepe, ali i tajne - točnu lokaciju hotela nećeš dobiti dok ne rezerviraš sobu, jer tako baloni ostaju potpuno privatni. Smještaj je nazvan "hotel s pet milijuna zvjezdica" zbog ogromnog broja zvijezda vidljivih na noćnom nebu iznad prozirnih balona, a sami se baloni nalaze na farmi usred šume.

Na svakoj je hotelskoj lokaciji smješteno devet balona u koje stane dvoje sretnika, a možeš birati između plastičnog balona na napuhavanje smještenog na maloj drvenoj platformi ili manje kugle na podignutim metalnim nogama. 


Soba je jednostavna - u njoj se nalaze tek bračni krevet, lampe, grijači i utičnica. Iako nisu superluksuzni, baloni čine savršen jednostavan smještaj, sa zajedničkom kućom u blizini, u kojoj se nalaze kuhinja, kupaonice i uređaji za kuhanje i spremanje hrane.

A za one koji se brinu o privatnosti, budući da su baloni potpuno prozirni - nema straha. Svaki balon ima potpunu privatnost i odvojen je od ostalih, stoga nikoga nećeš ni vidjeti ni čuti nikoga.


Zimi ovdje možeš spavati okružena bijelom šumom prepunom snijega koja izgleda kao iz bajke, a vedro nebo iznad tebe moglo bi ti  pokazati malo polarne svjetlosti. Ljeti ovdje možeš uživati u spektakularnom ponoćnom suncu, a tvoja noć ispunjena svjetlošću bit će popraćena zvukom ptica, koje ne prestaju cvrkutati. Ovo je mjesto zaista nerealno,a cijene noćenja u balonu kreću se od 172 pa sve do 430 dolara. Unatoč cijeni, ne možemo poreći da nas je ovo mjesto oduševilo i zasigurno ćemo maštati o njemu.