Adrenalinski turizam

Mini vodič kroz najbolje adrenalinske parkove u Hrvatskoj

Ako ovog ljeta tražiš nešto drugačiju zabavu, punu adrenalina i avanture u ljepoti prirode, predlažemo uživanje u adrenalinskom parku. Izdvojile smo neke od najboljih u Hrvatskoj

profimedia-0529221300.jpg
Foto: Profimedia

Adrenalinski parkovi iskustvo su nalik nijednom drugom. Obiteljima, ljubiteljima rekreacije na otvorenom i onima željnim drugačijeg iskustva nude aktivnu zabavu uživanja u prirodi, a s obzirom na sve veću popularnost adrenalinskih sportova i sličnih aktivnosti - adrenalinski turizam posljednjih se godina proširio i diljem cijele Hrvatske.

Image
Bijeg u prirodu

Šarmantne kućice na drvetu idealne za vikend avanturiste

Od popularnog zip linea i visinskih poligona među stablima pa sve do paintballa, kayakinga, streličarstva i penjanja na umjetne stijene - aktivnosti dostupne u adrenalinskim parkovima toliko su bogate da će svatko pronaći nešto po svom ukusu. Osim toga, većina adrenalinskih parkova ima programe namijenjene svim uzrastima tako da su, osim u društvu, idealni i za uživanje s cijelom obitelji.

Image
Foto: Unsplash

Ako trebaš pauzu od plaža i bazena ili jednostavno voliš avanture i želiš istražiti ljepote Lijepe naše i pritom se dobro zabaviti - u nastavku provjeri neke od najboljih adrenalinskih parkova u Hrvatskoj.

Adrenalinski park Likos

  • Gdje: Gospić, Ličko-senjska županija

Ovaj adrenalinski park u srcu Like smješten je svega 500 m od centra glavnog ličkog grada, a istodobno sakriven od urbane sredine. Adrenalinski park Likos prostire se na 30000 m2 i kroz njega protječe rijeka Novčica. Neke od zabavnih aktivnosti koje možeš isprobati u ovom parku su SUP-anje kanjonom Like, jahanje, ljudski stolni nogomet, streličarstvo, kayaking, stijena za penjanje, zipline te dječji i odrasli paintball.

Adrenalinski park Vransko jezero

  • Gdje: Pakoštane, Zadarska županija

Ovaj adrenalinski park, udaljen samo nekoliko koraka od kampa, nalazi se u Parku prirode Vransko jezero. U jedinstvenom krajoliku, nadomak info centra Crkvine, u ovom parku smještenom u borovoj šumi možeš se prepustiti avanturi i testirati svoju spretnost. Hodanje po drvenim gljivama, visećim mostovima i mrežama, penjanje po umjetnoj stijeni te spuštanje ziplineom i kajak definitivno će probuditi pustolova u tebi. Iako je namijenjen svim uzrastima, posebno će se zabaviti djeca s obzirom da većina sprava nije pretjerano zahtjevna.

Adrenalinski park Duboka

  • Gdje: Park prirode Papuk, Požeško-slavonska županija

Želiš li ispitati svoju spretnost, a željna si adrenalina i dobre zabave, definitivno nemoj zaobići adrenalinski pak Duboka. Elementi adrenalinskog parka Duboka prostiru se na površini od oko 4000 m² u 2 poligona s različitim vježbama (spravama) koje se nalaze između stabala. Kako bi imali adekvatni sadržaj za potrebe svih uzrasta za odrasle je predviđen poligon s 12 elemenata, dok je drugi s 9 elemenata predviđen za djecu. Posebno je zanimljiv zipline, staza za spuštanje niz sajlu.

Glavani park

  • Gdje: Glavani pokraj Barbana, Istarska županija

Ako tražiš dan ispunjen zabavom, adrenalinom i istovremeno opuštajućom atmosferom, Glavani park u unutrašnjosti Istre idealan je izbor. Već je godinama poznat kao jedan od najboljih adrenalisnkih parkova u Hrvatskoj, a tome svjedoče i brojne aktivnosti: tri rute – žutu, plavu i crnu, svaka viša i teža od one prethodne, zipline, ljuljačku, viseći most, zorb loptu, a u sklopu parka nalazi se i životinjski park koji će posebno oduševiti najmlađe.

Adrenalinski park Kupjak

  • Gdje: Ravna Gora, Primorsko-goranska županija

Zipline, paintball za odrasle, ali i onaj za djecu, viseći mostovi, streličarstvo, zorbing i brojne druge aktivnosti za djecu i odrasle čine bogatu ponudu adrenalinskog parka Kupjak smještenom u Gorskom kotaru. Tražiš li mjesto za adrenalinsku zabavu, aktivni odmor ili vikend, nemoj zaobići ovaj park namijenjen svim uzrastima.

Adrenalinski centar Sveta Nedelja

  • Gdje: Jagnjić Dol, Zagrebačka županija

Za sve ljubitelje rekreacijskog izazova, adrenalinski centar Sveta Nedelja idealno je mjesto za zabavu i druženje. Teško je uopće izdvojiti sve od brojnih aktivnosti dostupnih u širokoj ponudi ovog adrenalinskog centra. Osim klasičnih aktivnosti poput paintballa, streličarstva, ziplinea i penjanja na umjetnu stijenu, tu su i ljudski stolni nogomet, vožnja quadovima, ali i timsko kuhanje. Još jedna velika prednost je što je centar povezan s pješačkim stazama i biciklističkim rutama koje se protežu svetonedeljskim bregima, stoga je savršeni izbor za cijelu obitelj i sve dobne uzraste.

Adrenalinski park Jangaloo

  • Gdje: Umag, Istarska županija

U prekrasnoj borovoj šumici turističkog naselja AC Stella Maris Umag, uz hladovinu i morski povjetarac, gdje su i najtopliji mjeseci ugodni, nalazi se fantastična i zabavna atrakcija po imenu Jangalooz. Ovaj adrenalinski park je mjesto za zabavu, rekreaciju i opuštanje od svakodnevice prikladan za sve uzraste, ali posebno namijenjen najmlađima, pa tako ima adrenalinske staze koje mogu koristiti sva djeca od tri godine pa nadalje.

Adrenalinski park Cadmos Village

  • Gdje: Komaji, Dubrovačko-neretvanska županija

Cadmos Village, jedinstveni pustolovni park skriven je među stablima stare hrastove šume u blizini sela Komaji, u živopisnim Konavlima. Park pruža nezaboravno avanturističko iskustvo s aktivnostima pogodnim za odrasle, ali i za djecu. Tu su tri razine adrenalinskog parka i četiri ziplinea, a u restoranu koji se nalazi u sklopu parka dostupni su ukusni domaći specijaliteti i izvrsna lokalna vina.

Adrenalinski park Medulin

  • Gdje: Medulin, Istarska županija

Još jedan od istarskih adrenalinskih parkova koji ne smiješ zaobići je onaj u Medulinu. Adrenalinski park Medulin prostire se na čak 12000 m2, a nudi pregršt aktivnosti od kojih svakako treba izdvojiti savladavanje visinskog poligona na stablima, zipline (150m) postavljen uzduž gotovo cijelog parka, spust unutar velike zorbing lopte, zorbing nogomet, nadmetanje u paintballu ili streličarstvu te vožnju quad i buggy vozilima.