S pogledima na zagorske 'brege'

Vuglec Breg – idilično izletište nadomak Zagreba

Popularno zagorsko izletište od Zagreba je udaljeno manje od sat vremena vožnje, a nudi savršeno mjesto za odmor u prirodi s prekrasnim pogledom

about-vuglec.jpg
Foto: Vuglec Breg

Svega 40 kilometara od Zagreba, među najljepšim zagorskim brežuljcima smjestilo se popularno izletište – Vuglec Breg. U vlasništvu je obitelji Vuglec i savršen je izbor ako si u potrazi za mirnim odmorom u prirodi, daleko od gradske vreve.

Image
Vikend u prirodi

Nadomak Zagreba: Imamo odlične ideje za izlet u prirodu

Vuglec Breg nalazi se na području Krapine, u selu Škarićevo do kojeg je potrebno nekih sat vremena vožnje od Zagreba.  Riječ je zapravo o obiteljskom imanju koje se prostire na 12 hektara površine, a s ovog se 'bregeca' pruža predivan pogled na prirodu, zelenilo, vinograde, kleti i zagorske autohtone kuće.

Ova destinacija savršen je izbor za vikend izlet, a nudi i smještaj u nekoliko tradicionalno uređenih zagorskih kuća. U staroj gospodarskoj zgradi nalazi se restoran u kojem se mogu kušati zagorski specijaliteti poput purice s mlincima i zagorskih štrukli, a tu je i vinski podrum.

U sklopu imanja nalazi se i vinarija koju se svakako isplati vidjeti. Obitelj Vuglec sama proizvodi vrhunska vina i pjenušce koja se mogu degustirati, a pritom možeš doznati i mnoštvo zanimljivih informacija o samoj proizvodnji vina. Vuglec Breg okružen je šarmantnim vinogradima koji se savršeno uklapaju u cjelokupan ambijent.

Sada je idealno vrijeme za posjet Vuglec Bregu jer je sve procvalo pa šume i zeleni brežuljci izgledaju uistinu idilično. Možeš šetati imanjem predivno uređenim stazama i uživati u pogledima, a posebno simpatične su ležaljke koje se nalaze u dvorištu i u kojima se možeš relaksirati okružena prirodom i cvrkutom ptica.

Planiraš li izlete ovog proljeća, Vuglec Breg svakako uvrsti na svoj popis destinacija koje se isplati posjetiti.

Foto: Instagram, Vuglec Breg

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.