Velika Rasovača te zove

Jedna od najljepših uvala na Jadranu ima oblik dupinovog repa

Hrvatska obala može se pohvaliti nevjerojatnim plažama, obalom i otocima, a jedna od najljepših uvala koje smo ikada vidjeli nalazi se nedaleko Zadra i zove se Velika Rasovača. Njezin će te neobičan oblik oduševiti

profimedia-0627816002.jpg
Foto: Profimedia

Hrvatska obala s pravom slovi za jednu od najljepših na svijetu, a svako toliko otkrijemo neku novu skrivenu lokaciju koja nas ljepotom obori s nogu. Danas ti tako predstavljamo plažu Velika Rasovača, a koja je postala hit na društvenim mrežama zahvaljujući popularizaciji snimanja fotki iz zraka dronovima. Naime, iako gledana iz prizme tla ne odudara previše od ostalih plaža Hrvatske, iz zraka Velika Rasovača ima oblik dupinovog repa – što je mnoge nagnalo da ju čim prije posjete!

Naime, sama ova uvala nalazi se u mjestu Vrsi, 20-ak kilometara od Zadra, a čija obala se proteže na 34 kilometra te nudi brojne šljunčane, stjenovite i pješčane plaže. Na ovom području može se tako pronaći uvala po svačijem ukusu, a jedna od zabačenijih je i Velika Rasovača, na kojoj za sada još nema puno turista, pa je idealno vrijeme da ju posjetiš.

Skrivena od pogleda, bez rastorana, kafića i hlada, uvala Velika Rasovača ne nudi posjetiteljima nikakvu infrastrukturu, ali zato nudi prekrasne prizore spoja tirkiznog mora, pogleda na pučinu i stjenovitih obronaka sa svih strana. Čista i neodoljivo prozirna voda ove uvale zove te na kupanje, a šljunčana plaža na sunčanje.

Dakle, ova divna uvala zapravo je duboko uvučena u kopno, a račva se na dvije male plažice, koje zato gledano iz zraka izgledaju kao krajevi dupinovog repa. Između te dvije plaže smjestila se velika stijena koja posjetiteljima na plažama nudi intimu i osjećaj izoliranosti, što mnogi i žele. Prvo parkiralište za automobile nalazi se na 5 minuta šetnje od samih plaža, no kao što smo rekli, moraš biti spremna donijeti sve što ti treba sa sobom, jer na ovim plažama nema ničega – ni hlada, ni vode ni hrane.

Boja morske vode ovdje je savršeno tirkizna, a podmorje bogato stijenama, pukotinama i ribom, pa se radi o raju za ronioce. Sve u svemu, radi se o malom pritajenom raju i za avanturiste i za obožavatelje izležavanja na plaži. Što se čeka, kada ćeš i ti posjetiti Vrsi i Veliku Rasovaču?