Turističke lokacije u Londonu koje čak i lokalci obožavaju

Ove će ti lokacije omogućiti da se osjećaš kao prava Londonka i iskusiš pravu londonsku svakodnevicu

Turističke lokacije u Londonu koje čak i lokalci obožavaju

London, grad na Temzi, jedna je od vodećih turističkih destinacija koja godišnje privuče više od 15 milijuna posjetitelja. Ovaj povijesni velegrad savršen je spoj starog i modernog, a prepun je lokacija i znamenitosti koje oduzimaju dah - od London Eyea, velikog panoramskog kotača s kojeg se pruža fantastičan pogled na cijeli grad, pa sve do simbola grada, Big Bena i Tower Bridgea

Image

Ovo su neka od najljepših mjesta na svijetu koja želimo posjetiti


Ipak, postoje neke turističke lokacije koje su lokalcima posebno drage, a koje ti možda niti ne bi pale na pamet, jer nisu sve toliko poznate. Ovih 15 turističkih lokacija lokalci jednostavno obožavaju, pa kada ćeš idući put planirati putovanje u London, nikako ih nemoj zaboraviti posjetiti.

1. Regent's Canal 


Regent's Canal proteže se sjeverno od centra Londona, a poznat je i pod nazivom "mala Venecija". Vožnjom u jednom od mnogih brodića otkrit ćeš tajna mjesta i ljepote ovog grada koje nisu vidljive šetnjom u samom centru grada, a koje vrijedi razgledati. 

2. Southbank


Southbank je kulturno središte Londona smješteno uz obalu Temze, a londonsko kazalište Royal National Theatre, koncertna dvorana Royal Festival Hall, London Eye, London Dungeon i kino BFI Southbank samo su neke od kulturnih atrakcija koje se ovdje nalaze.

3. Restoran Orangery u palači Kensington 


Restoran Orangery u kraljevskoj palači Kensington idealno je mjesto ako se želiš počastiti kraljevskim ručkom i barem se na tren osjećati kao kraljica.

4. Palača Alexandra 


Smještena na brdu iznad Londona, iz ove se palače pruža zadivljujući pogled na cijeli London, a njezine se dvorane danas koriste za izložbe, koncerte i konferencije. 

5. Sajam Portobello Road 


Londonski Portobello Road najveći je sajam antikviteta na svijetu s preko 1,000 prodavača, a na njemu možeš pronaći i štandove s hranom, kao i ulične pjevače i svirače. 

6. Brick Lane


Brick Lane ulica je u londonskom East Endu u kojoj ćeš pronaći brojne simpatične trgovine i restorane, ali i originalne grafite na ciglenim zidovima pokraj kojih se turisti obožavaju fotografirati.

7. The Monument


Ovo je pogled koji se pruža s jednog od omiljenijih londonskih spomenika visokog 62 metra, a koji ovdje stoji kao uspomena na veliki požar koji se dogodio 1666.

8. Vožnja busom 


Vožnja velikim crvenim busom definitivno nije lokacija, ali je svakako nezaobilazna stvar koju moraš napraviti kada si u Londonu. U busu možeš proći sve spomenute lokacije i razgledati London iz neke druge perspektive. 

9. Tura Jacka Trbosjeka 


Jack Trbosjek jedan je od najpoznatijih serijskih ubojica svih vremena čiji identitet nikada nije otkriven, a u Londonu postoji cijela tura u kojoj se obilaze lokacije na kojima su pronađene žrtve nemilosrdnog ubojice.

10. Westminsterska palača


Westminsterska palača, poznata i kao londonski Parlament, jedna je od najpoznatijih zgrada u Londonu, u sklopu koje se nalazi i popularni Big Ben. Zgrada londonskog Parlamenta nezaobilazna je lokacija za sve koji prvi puta posjete London. 

11. The London Dungeon


London Dungeon ili "londonska tamnica" zastrašujuća je atrakcija u kojoj ćeš saznati sve o mračnoj povijesti grada, vidjeti, čuti i osjetiti glavne likove londonske povijesti koji će pred tobom oživjeti. 

12. Nacionalna galerija portreta


Nacionalna galerija portreta okružit će te licima onih koji najviše utjecali na Britaniju - u galeriji se nalazi niz fotografija, ilustracija i slika političara, glazbenika, znanstvenika, umjetnika, filantropista i slavnih osoba, a ulaz je potpuno besplatan.

13. Sky Garden 


Nova londonska atrakcija načinjena od stakla sastoji se od tri kata uređenih javnih vrtova i najekskluzivnijih društvenih prostorija u Londonu, uključujući vidikovce i terasu na otvorenom, a u sklopu nje nalazi se i nekoliko restorana.

14. Hampton Court Palace


Ova kraljevska palača smještena je dvadesetak kilometara od centra grada, a njezina prekrasna tudorska arhitektura, zapanjujuće uređeni vrtovi, pa čak i labirint svakoga će ostaviti bez daha.

15. Greenwich


Greenwich je južna četvrt Londona smještena na samom zavoju Temze, a poznat je po svom parku s kojeg se pruža pogled na cijeli London. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.