Posebno mjesto za posebne goste

Eko Eden Porto Fine - tradicionalna istarska kamena kuća u koju smo se zaljubile

Prekrasno imanje u Fažani idealno je za ljubitelje prirode i životinja, a boravak u okrugloj kamenoj kući upotpunit će cijelo ovo posebno iskustvo

1.PNG
Foto: Airbnb

Svi ljubitelji tradicionalnog odmora u prirodi bit će oduševljeni mjestom koje smo pronašle u istarskoj Fažani, a riječ je o tradicionalnoj istarskoj kamenoj kući okruženoj prirodom, koja je idealna za sve koji vole prirodu i životinje i koji žele iskusiti nešto posebno. Ako misliš da su domaća hrana, jedinstveni pogled, mjesečina i ptičja pjesma najveći luksuz - ovo je mjesto za tebe.

Image
Za one željne privatnosti

Želimo ondje na odmor: Izolirana kuća na Korčuli s privatnom plažom

"Ovo je posebno mjesto za posebne goste", stoji u opisu ovog imanja na Airbnb-u. I uistinu, ovo je zaista posebno mjesto na kojemu ćeš se moći maksimalno opustiti, pronaći svoj mir i uživati u svom dijelu plaže, kao i u cjelokupnoj prirodi koja okružuje ovo prekrasno imanje. Kažun, tradicionalna istarska kamena kružna kuća, idealan je za dvije osobe, ali i za kućne ljubimce, koji su u ovu kućicu također dobrodošli. Zgrada ima prostranu kupaonicu i kuhinju te veliku prostoriju s otvorenim kaminom, stolom i stolcima i velikim bračnim krevetom. Unutar parcele nalazi se i parking, a možda najbolja stvar je ta da je plaža udaljena samo 50 metara, pa ujutro iz kreveta možeš praktički uskočiti ravno u more.

Image
Foto: Airbnb

Priča o ovom jedinstvenom posjedu u Istri na Brijunima, kako piše na Airbnb-u, započinje u osamdesetima. Gospođa Dragica, vlasnica, slijedeći svoju viziju i ljubav prema prirodi, životinjama i ljudima, pretvorila je gotovo potpuno praznu parcelu u prekrasnu zelenu oazu na samoj obali mora. Na imanju se nalazi šest potpuno odvojenih zgrada i svima je zajedničko da su svi potpuno samoodrživi. Voda se u cisterni prikuplja tijekom cijele godine, a električna energija generira se putem solarnih panela. Druga je osobitost ovog posjeda to što je tu i arheološko nalazište - tijekom radova na lokalitetu ovdje su otkriveni ostaci male rimske luke i rimske vile.

Image
Foto: Airbnb
Image
Foto: Airbnb
Image
Foto: Airbnb
Image
Foto: Airbnb
Image
Foto: Airbnb

Kao da cijelo ovo mjesto nije dovoljno posebno, ono je dom i brojnim životinjama, pa je kao takvo idealno za ljubitelje ovih malih bića. Ovdje živi 18 kornjača, sedam mačaka, tri kokoši, šest zamoraca, ali i mnogo ptica, ježeva i vjeverica.

Image
Foto: Airbnb

Ova je prekrasna kućica rezervirana sve do početka rujna, a prvi slobodan termin za rezervaciju pronaći ćeš tek 7. rujna, kada ćeš za noćenje u ovoj kućici morati izdvojiti 712 kuna.