Za one željne privatnosti

Želimo ondje na odmor: Izolirana kuća na Korčuli s privatnom plažom

Dosta ti je ljetovanja bok uz bok brojnim turistima? Pronašle smo pravu stvar za tebe - prekrasnu kuću u uvali Strmena na Korčuli, a u kojoj te baš nitko neće smetati.

BeFunky-collage (9).jpg
Foto: booking.com

Znaš onaj osjećaj kada dođeš na pretrpanu gradsku plažu pa jedva pronađeš mjesto za ostaviti ručnik? E toga na destinaciji koju ti danas predstavljamo nema. Naime, pronašle smo genijalnu malu vilu na otoku Korčuli u zabačenoj i izoliranoj uvali Strmena, nedaleko Vela Luke u kojoj nema baš nikoga! Ova je uvala poznata po tome što je intimno utočište za sve one koji se žele maknuti od vreve turista i uživati u samotnjačkom odmoru. S obzirom da u cijeloj Strmenoj postoje samo dvije kuće, privatnost ti je zagarantirana.

Image
Foto: booking.com

Upravo jedna od te dvije kuće u ovoj prekrasnoj uvali južnog hrvatskog otoka je i kuća naziva Bare, a koja ima dvije spavaće sobe, veliku terasu, parking, dnevnu sobu i ono najvažnije - privatnu plažu! Sklonjena duboko u uvali Strmena, kuća Bare smjestila se 3.7. kilometara od luke u Veloj Luci pa nije predaleko od dućana i ostale infrastrukture grada, ali je istovremeno izolirana. Zbog toga je privlačna gostima koji od svog odmora prvenstveno traže mir i spokoj te ne žele dijeliti plažu sa stotinama drugih posjetitelja.

Image
Foto: booking.com

Kuća Bare ima prekrasan pogled na more, u njoj može odsjesti 4 ljudi, ima internet, TV, kupaonicu i kuhinju te nudi besplatan parking velike veličine, pa se do nje može doći i s dva automobila. S terase kuće Bare do mora ti treba manje od minute, jer se privatna plaža rezervirana za korisnike ove omanje vile smjestila točno u njezinom podnožju. Uređena plaža nudi mjesto za cjelodnevno sunčanje, ali i uređen ulaz u more. Inače, obala je na ovom kraju Korčule vrlo stjenovita, pa uređene stepenice uvelike olakšavaju ulazak u vodu.

Image
Foto: booking.com

Ono što nam se u cijeloj priči osobito sviđa je i činjenica da je u kuću dozvoljen dolazak kućnih ljubimaca, pa uopće ne trebaš brinuti ako imaš psa - on je u Strmenu više no dobrodošao. S obzirom da plažu nećeš morati dijeliti s nikim drugim, to je također odlično za vlasnike pasa, jer neće morati brinuti o odlascima na plaže za pse, već će svojim ljubimcima moći priuštiti uživanje u moru tik ispod njihova smještaja.

Inače, Korčula je jedan od hrvatskih najljepših južnih otoka, pa ako se odlučiš za posjet ovom prekrasnom mjestu na Jadranu, sigurno nećeš pogriješiti. Vela Luka koja se nalazi u blizini Strmene povezana je trajektom sa Splitom, pa je do ove oaze mira i tišine relativno lako i doći. Opusti se ovog ljeta kao nikad prije i iznajmi ovu kuću koja jamči osamu i odmor za pamćenje.

Image
Optimistični i znatiželjni

Djeca ljeta: Zašto su bebe rođene u lipnju posebne?