Top gradovi koje morate posjetiti u 2014. godini

Pogledajte kojih se top 9 gradova našlo na ovoj prestižnoj listi.

Top gradovi koje morate posjetiti u 2014. godini

Svjesni smo činjenice da vremena (s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji) baš i nisu najidealnija za čarobna i daleka putovanja u egzotične krajeve, ali sanjariti barem možemo ili pak planirati za budućnost. A i vjerovati je besplatno, zar ne? 

Stručnjaci za turizam svake godine rade popise i prijedloge najboljih mjesta koja se isplati posjetiti, pa ni ova godina nije bila iznimka. U nastavku pogledajte popis gradova koje biste trebali posjetiti ove godine ili kad vam financijska situacija to bude dozvoljavala.

Eksperti za turizam objavili su najpopularnije turističke destinacije, a u nastavku pogledajte kojih se top 9 gradova našlo na ovoj prestižnoj listi. 


1. Riga, Latvija

Riga je nakon dva desetljeća uspjela vratiti zasluženi status kozmopolitskog kamena na Baltiku. Diljem grada su se proteklih godina proširili brojni chic kafići u kojima je naprosto užitak ispijati kavu ili čaj i pritom uživati u predivnoj arhitekturi koja krasi ovaj grad. Ako ste ljubitelj kulture, nije naodmet spomenuti i kako je Riga nedavno dobila naslov Europske prijestolnice kulture. Dom je brojnih muzeja i grad u kojem se često održavaju mnogi zanimljivi koncerti. Dakle, ako volite dobru zabavu, svakako posjetite glavni i najmnogoljudniji grad Latvije


shimmer fallback


2. Glasgow, Škotska 

Naježimo se od same pomisli na zelenu Škotsku, njene prekrasne dvorce i mističnu obalu. Ako namjeravate kojim slučajem ove godine posjetite Glasgow, ugodno ćete se iznenaditi. Naime, ove se godine u tom gradu održavaju Commonwealth. Brojni parkovi, muzeji, povijesne znamenitosti i bogata noćna scena nikoga neće ostaviti ravnodušnim.


shimmer fallback


3. Trinidad, Kuba

Ovaj prekrasan gradić krije zanimljivu povijest, bogatu kulturnu baštinu i fascinantnu arhitekturu.  Smješten u podnožju planine Escambray, s prekrasnim pogledom na blistavo Karipsko more, zacijelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Upravo ove godine grad obilježava svoju 500. obljetnicu od osnutka pa se povodom te prigode pripremaju brojne svečanosti i niz zanimljivih kulturnih događanja Oduševit će vas sam centar grada sa svojim kamenitim ulicama, tržnica i veličanstvena katedrala. Noćni život započinje nešto prije ponoći i izrazito je bogat. Afro ritmovi, salsa i egzotične plesačice samo su detalji bogate noćne scene.


shimmer fallback


4. Zurich, Švicarska

Zacijelo se pitate kako grad koji je uglavnom najpoznatiji po bankama i računima na kojima se kriju nezamislive svote novaca može biti zanimljiv i uzbudljiv? E pa vjerujte da može. Naime, Zurich je doživio pravu transformaciju. Grad je liberalizirao pravila koja se tiču radnog vremena pa su se tako brojni mještani ovog grada bacili u noćni život. Svi oni koji vole partijati svakako bi trebali posjetiti ovaj švicarski grad, a osim uzbudljivog noćnog života tu su i brojni butici koji će zacijelo oduševiti brojne šopingholičare.


shimmer fallback


shimmer fallback


5. Adelaide, Australija 

Ukoliko ste željni dobre zabave, posjetite Adelaide. Ovaj južno-australski grad na jednom vam mjestu nudi sve što vam je potrebno za uživanciju. Najpoznatiji je zbog mnogobrojnih umjetničkih i sportskih događanja i raznim festivalima. Krase ga i prekrasni parkovi, zanimljive građevine, a poznat je i po dobrim vinima i gastronomiji. Osim toga, tu su i lijepe plaže te bogat biljni i životinjski svijet koji će oduševiti sve zaljubljenike u prirodu.


shimmer fallback


6. Portland, SAD

Ako ste željni Amerike, nemojte zaobići Portland. Impresivna gastronomska scena zadovoljit će i najzahtjevnija nepca, brojne pivovare, zanimljive aktivnosti i bogat noćni život samo su neke od zanimljivosti ovog američkog grada. 


shimmer fallback


7. Umea, Švedska 

Volite li glazbu, ne možete pogriješiti s odlaskom u Umeu. Naime, ovaj švedski grad u 2014. nudi brojna zanimljiva događanja i bogatu kulturnu scenu. Iako se uz Švedskoj govori mnogo jezika, engleski je široko rasprostranjen pa se ne morate bojati jezičnih barijera.


shimmer fallback


8. Lviv, Ukrajina

Ovaj je ukrajinski grad s razlogom  obilježen kao 'grad festivala'. Krafne, moda, lutke i jazz glazba samo su neke od festivalskih tema i razloga zbog kojih biste trebali posjetiti Lviv. U pauzi između festivala istražite grad, njegovu bogatu kulturnu baštinu i zanimljivu noćnu scenu koja je obilježena plesom, glazbom i dobrom zabavom. Živopisne ulice ovog ukrajinskog grada zadovoljit će i najzahtjevnije putoholičare.

shimmer fallback


9. Marseille, Francuska 

Marseille je drevni lučki grad, a po veličini je drugi najveći u Francuskoj. Ima jedinstvenu kulturu i bogatu povijest koja seže čak 2600 godina unatrag. Prošetajte rimskim ruševinama, upijajte zrake sunca, kušajte riblje specijalitete... Iako Marseille više ne uživa ugled kakav je imao nekad, ovaj je grad uistinu neotkriveni biser Mediterana. Posjetite ga i saznajte zašto.


shimmer fallback


shimmer fallback


Koji biste od navedenih gradova voljeli posjetiti?


(M.Glavina)

Izvor: travel.allwomenstalk.com
Foto: Pinterest

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.