Mexico City
(FOTO: © Marcos Castillo/Dreamstime.com)
Meksička je hrana odraz dinamične kulture, povijesti i ambijenta. Obilje začina, boja i okusa, uz bogatu tradiciju pripreme brzih jela koja se mogu konzumirati s nogu, čini ovu zemlju, osobito njezin glavni grad, savršenom destinacijom za uživanje u specijalitetima koje pripremaju ulični prodavači. Uživanje u poznatim i manje poznatim jelima u Meksiku neponovljivo je iskustvo i gozba za sva osjetila. Obvezno treba kušati tamales – jelo pripremljeno od kuhanog kukuruznog brašna s pikantnim komadićima mesa, kojim se pune osušeni listovi kukuruza, a kuha se na pari. Tostadas su hrskave, male, plosnate tortilje, punjene grahom, sirom, mesom, salsom i guacamoleom. Ukusni su i sendviči tortas, gulaš od mesa i kukuruzne kaše pozole, te naravno, nezaobilazni tacosi i razne vrste tortilja. Uz obrok možeš uzeti svježe iscijeđeni sok od manga, a potom se zasladiti chrurrosima.