Čarobni poluotok

Ta divna Istra: Savršena destinacija za vikend bijeg

Došlo je toplije vrijeme što znači da je vikend rezerviran za izlete. Ako se pitaš kamo pobjeći, zašto ne bi posjetila predivnu Istru?

danijel-skabic-beGXNcLwTH4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Naša svakodnevica iz korijena se promijenila u posljednjih godinu dana i to sve zbog pandemije koja je utjecala i na svijet putovanja. S obzirom na to da su putovanja u inozemstvo ograničena, ovo je razdoblje savršena prilika da malo bolje upoznamo vlastitu zemlju.

Image
Idealne za vikend odmor

Divne kuće za odmor u zelenom Međimurju

Prekrasna Istra zbog svoje jedinstvenosti već godinama privlači velik broj posjetitelja i turista, a osim divne obale, vrlo je zanimljiva i unutrašnjoj Istre koju se zaista isplati istražiti.

Odlučiš li jedan od svojih slobodnih vikenda provesti u Istri, zasigurno nećeš pogriješiti. Mnoštvo simpatičnih gradića, miris mora i bogata gastronomska ponuda čine Istru jednom od najpoželjnijih destinacija za kratke izlete. Ako ti treba kratki bijeg od užurbane svakodnevice, Istra je uvijek odličan izbor, a neke od razloga zbog kojih bi je trebala posjetiti već ovog vikenda otkrivamo ti u nastavku.

Foto: Instagram, Unsplash

Istarski gradovi

Voliš li šarmantne male gradiće, Istra je za tebe savršen izbor. Od prekrasnog Rovinja uz more pa do simpatičnih gradova u unutrašnjosti, poput Grožnjana ili Motovuna, istarski su gradovi zaista posebni. Bogata povijesna jezgra i uske ulice savršene za beskonačne šetnje omogućit će ti nezaboravno iskustvo zbog kojeg ćeš se uvijek rado vraćati ovom čarobnom poluotoku.

Bogata gastronomska ponuda

Tradicionalna istarska kuhinja zaista je fantastična, a delicije poput tartufa i šparoga poznate su i izvan granice Lijepe naše te gode svakom nepcu. Ukusni morski plodovi, kvalitetno maslinovo ulje i bogati začini obogatit će okus svakog jela, a u Istri se nalazi i mnoštvo vrhunskih konoba i restorana čija će ponuda zadovoljiti i one najzahtjevnije goste.

Vinogradi

Osim bogate gastronomske ponude, Istarska je županija nadaleko poznata i po brojnim pitoresknim vinogradima koji se savršeno uklapaju u istarski krajolik, a to je i jedan od razloga zbog kojih se često ova regija uspoređuje s talijanskom Toskanom. U Istri se nalaze i brojne poznate vinarije koje su najčešće smještene na idiličnim lokacijama pa ih se svakako isplati posjetiti i degustirati neka od njihovih vrhunskih vina.

Nema gužvi

Još jedan od razloga zbog kojih se sada isplati posjetiti Istru je i taj da nema puno turista pa ćeš u miru i bez gužvi moći istražiti sve ljepote Istre. Bez obzira na to odlučiš li posjetiti pulsku Arenu, ulice Rovinja ili pak šarmantni Motovun, sada ćeš moći smireno uživati u svim ljepotama koje Istra nudi.

Odmor od svakodnevice

Živimo u teškim i izazovnim vremenima i svima nam ponekad treba malo odmora i bijega od realnosti. S obzirom na to su daleka i egzotična putovanja uglavnom još uvijek na čekanju, ovo razdoblje savršeno je da malo upoznamo vlastitu zemlju i sve njezine ljepote. Istra je zaista savršen izbor za odmor od nekoliko dana pa je odlična vikend lokacija, a i ponuda smještaja vrlo je bogata i raznovrsna pa će svatko moći pronaći nešto za sebe i svoj budžet. Želiš li se odmoriti od teške svakodnevice te uživati u čarima karizmatičnih povijesnih gradova, bogatoj kulturi i lokalnim delicijama, neka te put odvede u Istru. Sigurno nećeš biti razočarana...

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.