Gdje provesti Dan zaljubljenih?

Stiže Valentinovo, a ove romantične destinacije u Hrvatskoj savršena su vikend destinacija

Od Hrvatskog zagorja do krajnjeg juga Hrvatske, imamo nekoliko ideja što posjetiti ovog Valentinova ako ste ti i tvoj partner u potrazi za romantikom

hrvatska-valentinovo.jpg
Foto: PIXSELL

Ušli smo u najromantičniji mjesec u godini - veljaču. Mjesec je to koji svi zaljubljeni vole provoditi sa svojim voljenima, a posebno taj jedan dan u godini u kojemu se sve vrti oko ljubavi - Valentinovo. I iako je to dan kada si većina parova poklanja bukete cvijeća, plišane medvjediće i bombonijere, ovog Valentinova odluči se na nešto bolje, a to je doživljaj koji nikakve materijalne stvari ne mogu zamijeniti - putovanje.

Image
Trikovi koji će probuditi strasti

Stiže Valentinovo: Isplaniraj romantičnu večer i iznenadi dragog

Hrvatska je prepuna romantičnih destinacija koje su kao stvorene da na njima provedeš Dan zaljubljenih i bit će to poklon za Valentinovo iz snova, i za tebe i za tvog partnera. Od zagorskih brežuljaka na kojima se krije jedan od najljepših dvoraca Hrvatske, Trakošćan, preko snijegom prekrivenih Plitvičkih jezera pa sve do Dubrovnika, ove destinacije svakako vrijedi posjetiti u veljači kada je sve u znaku ljubavi.

Dubrovnik

Biser Jadrana, Dubrovnik je smješten na samom jugu Hrvatske i iako će ti do njega trebati malo dulje, vrijedno je. Ti i tvoj partner možete krenuti u romantičnu šetnju Stradunom ili zidinama, uspeti se na Srđ s kojeg se pruža romantičan pogled na ovaj prekrasan grad, ili jednostavno uživati u predivnom Dubrovniku van sezone, kada nema previše ljudi koji bi vam mogli pokvariti doživljaj.

Opatija

Opatija se našla na popisu 15 najromantičnijih svjetskih destinacija za ovogodišnje Valentinovo prema portalu Trips To Discover, a to je i više nego dovoljan razlog da ju ove veljače uvrstiš na svoj popis hrvatskih romantičnih destinacija. Šetnja uz more s dragom osobom - i više ti ne treba! Odlična stvar je i blizina - od Zagreba do Opatije trebat će ti svega dva sata.

Dvorac Trakošćan

Često smatran najljepšim dvorcem u Hrvatskoj, Trakošćan se smjestio u Hrvatskom zagorju, nedaleko od Bednje i Krapine. Romantično srednjovjekovno ozračje dvorca kao stvoreno je za izlet povodom Dana zaljubljenih, a osim u obilasku dvorca, ti i tvoj partner možete uživati i u šetnji Park-šumom Trakošćan, a možete i napraviti romantični piknik u dvoje.

Rovinj

Popularna destinacija u Hrvatskoj je i istarski grad Rovinj, poznat i kao "najfotogeničniji" gradić Mediterana. Šarene uličice pružit će ti osjećaj kao da si u romantičnom filmu, a posebno lijepo izgleda za vrijeme zalaska sunca.

Plitvička jezera

Bilo da su okupana zelenilom ili prekrivena snježnim pokrivačem, Plitvička jezera jedan su od najljepših nacionalnih parkova u čijim ljepotama možeš uživati neovisno o godišnjem dobu. Posjetiš li ih ovog Valentinova, sigurno nećeš pogriješiti.