Smještaj o kakvom sanjamo

Prekrasan svjetionik u Medulinu u kojemu bismo mogle provesti cijelo ljeto

Na Airbnb-u pronašle smo prekrasan svjetionik na osami nedaleko od Medulina, koji je kao stvoren za sve koji žele pobjeći od stvarnosti i uživati u odmoru

svjetionikmedulin.jpg
Foto: Airbnb
Play logo

Jesi li ikada maštala o tome da ljetni odmor provedeš u svjetioniku na osami, okružena morem i prirodom, okupana suncem, daleko od svih briga i obaveza? Tvoj san sada može postati stvarnost, upravo zahvaljujući ovom prekrasnom i unikatnom smještaju koji smo pronašle na Airbnb-u.

Play logo
Image
Pobjegni od svakodnevnih obaveza

Provedi vikend u Istri - pronašle smo savršene kuće za odmor

Riječ je o kući sa svjetionikom koja se nalazi na plaži Marlera nedaleko od Medulina, a koju vlasnici opisuju kao vrlo romantično, luksuzno i privatno mjesto s pogledom na pučinu, idealno za sve koji žele poseban, drugačiji i romantičan odmor.

Kuća sa svjetionikom smještena je svega 25 metara od mora, na stijenama i okružena suncem, a naokolo je samo prekrasna priroda i plavo more. U opisu smještaja na Airbnb-u stoji da je to "mjesto na kojem možeš sjediti i slušati valove koji udaraju o litice dok gledaš galebove kako radosno lete u krug, s mirisom slane vode u nosu, promatrajući ribarske brodove na horizontima dok sunčeva svjetlost blista na svakom komadu mora" - a ovaj prekrasan opis samo je razlog više da ovaj svjetionik stavimo na listu mjesta koje moramo posjetiti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Svjetionik je izgrađen 1882. godine i obnovljen 2012. godine, od prvog sela udaljen je oko četiri kilometra, a od Pule je udaljen svega 12 kilometara. Na nekoliko minuta od svjetionika nalazi se i otok Levan s pješčanom plažom, koji je u vlasništvu iste obitelji, a koja u opisu navodi da goste svjetionika čeka izlet brodom na otok.

Play logo
shimmer fallback

U sklopu kuće sa svjetionikom nalazi se privatno parkiralište, a kuća je podijeljena na dva kata s pet soba - od toga su tri spavaće sobe s bračnim krevetima, dvije kupaonice s tušem, dnevna soba, blagovaonica i otvorena kuhinja. U sklopu kuće još se nalazi kamin koji će te grijati ako ovdje dođeš u hladnijim mjesecima, kao i ljetna kuhinja ispred svjetionika s roštiljem od opeke i terasa.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Ispred svjetionika može se roniti, jer u blizini postoji i stari potopljeni čamac, a još neke od aktivnosti u kojima ovdje možeš uživati su bicikliranje, surfanje, igranje tenisa ili odbojke na pijesku ili jahanje. U Medulinu, od svjetionika udaljenom tek nekoliko kilometara, nalazi se puno barova na plaži, restorana i noćnih klubova, a u najbližem selu Ližnjanu nalazi se sve što ti je potrebno - od bankomata i ljekarne do supermarketa i pekare.

shimmer fallback

Svjetionik može primiti do osmero gostiju, a cijena noćenja varira. Iako je svjetionik trenutno uglavnom rezerviran, pronašle smo slobodan termin početkom svibnja, po cijeni od 2.159 kuna po noćenju. Ako se pak odlučiš na ljetni odmor u srpnju ili kolovozu, za noćenje ćeš morati izdvojiti do 4.923 kune.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.