Samo 100 metara od Korčule

Svi putevi vode u Vrnik: Bajkoviti otok koji obožavaju domaće i strane zvijezde

Smješten u neposrednoj blizini Korčule, prekrasan otočić Vrnik savršena je lokacija na kojoj se možeš odmoriti od gužve

vrnik-korcula.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Još na satovima geografije u školi učili smo o jadranskoj obali, a između ostalog, naučili smo i Hrvatska ima drugu najrazvedeniju morsku obalu u Europi, nakon Norveške koja je sa svojim fjordovima na prvom mjestu. To znači da je hrvatska obala prepuna otoka, otočića, hridi i grebena koji nas svojom ljepotom ostavljaju bez teksta. Uz više od tisuću otoka, tu su oni veliki koji vrve turistima iz godine u godinu, no velik je broj i manjih, jednako lijepih otoka koji možda nisu toliko poznati i krcati turistima, a koji svojom ljepotom mogu parirati i onim najvećim otocima.

Image
Da nam se teleportirati...

Sanjamo plažu.... 5 najljepših i najosamljenijih otoka na svijetu

Jedan od njih je i Vrnik, otočić smješten u neposrednoj blizini Korčule, točno ispred Lumbarde, a od obale Korčule udaljen je samo 100 metara. Ovo je jedini naseljeni otok u ovome otočju, s istoimenim selom, koje je toliko slikovito da izgleda kao s razglednice, a u kojem živi svega nekoliko obitelji koje iznajmljuju sobe i apartmane gostima.

Iako nije toliko poznat, ovaj je otočić poseban po mnogočemu. Osim što ga okružuje tirkizno plavo more i predivne plaže, na ovom otoku nalazi se jedan od najstarijih korčulanskih kamenoloma, koji datira još iz starorimskog doba. Poznato je da su Korčulani još od antičkih vremena uspješno obrađivali i prodavali kamen po cijelom Jadranu, a kvalitetni vapnenac s Korčule ugrađen je i u neke najpoznatije građevine svijeta, kao što je Aja Sofija u Istanbulu, parlament u Beču i vijećnica u Stockholmu.

Na ovaj bajkoviti otočić redovito voze taxi barke iz grada Korčule u ljetnim mjesecima, pa nanese li te put ovog ljeta na Korčulu, obavezno napravi jednodnevni izlet na otok Vrnik - njegova ljepota oduševit će te i sigurno nećeš požaliti što si ga posjetila.

Iako na njemu nema puno turista, pa je stoga idealna destinacija za odmor i punjenje baterija, posljednjih sezona postao je sve popularniji među domaćim, ali i stranim zvijezdama.

Od Severine, Ecije Ivušić i Vanje Halilović pa sve do Beyonce, Jay-Zija, Woodyja Harelsona i Chrisa Rocka - ovaj bajkoviti otočić svojim skrivenim uvalama, kristalno čistim morem i preslatkim kamenim kućicama nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.