Da nam se teleportirati...

Sanjamo plažu.... 5 najljepših i najosamljenijih otoka na svijetu

Za sve one među nama koje nisu ljubiteljice zime i koje s nostalgijom listaju fotke s mora na svom mobitelu - evo poslastice: 5 otoka koji su mini raj na zemlji. Oprez: poželjet ćeš odmah spakirati svoje kofere

pexels-asad-photo-maldives-5785055.jpg
Foto: Pexels

Zima, zaleđene stakla automobila koje stružemo rano ujutro, promočene čizme i mrak kad završimo s poslom - kad to tako kažemo, jasno je da mnoge od nas baš i ne uživaju u ovom godišnjem dobu. Čak i usprkos blagdanima. Da nam je pobjeći negdje u tople krajeve, negdje gdje vladaju vječno ljeto i sunce - na kakav rajski otok s pješčanim plažama. I to još negdje gdje bismo se mogle dobro odmoriti od svih - gdje nema gužve i turista.

Vjerovala ili ne, takva mjesta postoje i ne, nisu samo u našoj mašti - iako tako izgledaju. Ako si oduvijek htjela iskusiti život Robinsona Crusoea, ove oaze mira i ljepote prava su mjesta za tebe.

Evo 5 nevjerojatnih otoka radi kojih ćeš poželjeti kupiti jednosmjernu kartu već danas:

Mayreau, Sveti Vincent i Grenadini

Maleni otok Mayreau najmanji je naseljeni otok otočja Grenadines, ali je ipak raj u malom. Ovaj je karipski otočić vulkanskog podrijetla i krasi ga tropska klima. Ima samo jedan hotel i jednu kuću za odmor koja prima goste - dakle na plažama s toplim, bijelim pijeskom uvijek ima dovoljno mjesta za sve ručnike.

Devil’s Elbow Cottage, Južna Karolina, SAD

Zamisli prelijepu kolibu na privatnom otoku veličine 150 hektara, do kojeg se može doći s većeg turističkog otoka Hilton Head, a koji možeš iznajmiti samo za sebe. Kuća za odmor okružena je starim hrastovima, s pogledom na močvare - originalni doživljaj američkog juga. Na putovanje možeš povesti i 5 prijateljica za otprilike 240 eura po danu.

Otoci San Tome i Prinsip

Otočna država San Tome i Prinsipe u Gvinejskom zaljevu čine dva brdovita otoka, Sao Tome i Prinsipe, a oba su prekrivena tropskom šumom i godišnjoj najnižom temperaturom od 23 stupnja. Dakle, tamo nema zime, ali zato ima predivnih pješčanih plaža i endemskih vrsta flore i faune. Čista egzotika.

Otok Lord Howe, Australija

Na ovom je udaljenom vulkanskom otoku dozvoljen boravak za samo 400 posjetitelja kako bi se sačuvala netaknuta priroda i spektakularne lokacije savršene za ronioce. Ako te put ikad navede na ovaj otok, svakako posjeti Ballovu piramidu, čudesnu stijenu koja se podiže iz mora u visini od čak 1100 metara. Ovo je jedini preostali dio potopljenog mikrokontinenta Zelandije.

Otok East Sister Rock, otočje Florida Keys, SAD

Golema vila s golemom terasom i naravno - s bazenom usred Floride. Zvuči predobro da bi bilo stvarno, no postoji i čeka na tebe - ako izdvojiš otprilike 3800 eura tjedno. Iznos možeš podijeliti s još 6 osoba koliko ih može spavati u ovoj kući iz snova. Vikendica ima čak 19 staklenih stijena što omogućava pogled na more sa svih strana i iz svih soba.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.