Može i za vikend putovanje

Od planina do plaža: Najljepše Instagram lokacije susjedne Slovenije

U potrazi si za destinacijom za vikend-putovanje, ali i novom prekrasnom Instagram lokacijom? Ne moraš daleko otputovati u egzotične krajeve već možeš do susjedne Slovenije koja nudi bezbroj manje poznatih no itekako fotogeničnih lokacija.

profimedia-0312356463.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Dok tragamo za savršenim lokacijama, obično nam na pamet padnu fotogenične egzotične lokacije- Maldivi, Tenerifi, Španjolska - sve su to lokacije koje često viđamo na Instagram profilima pa često mislimo da za takve lokacije treba izdvojiti pozamašna financijska sredstva i uzeti godišnji. No, često zaboravljamo da se i u našem 'susjedstvu' kriju ništa manje lijepi kadrovi koji će nas osvojiti. Govorimo o Sloveniji koja je kao stvorena za vikend-putovanje. Ova država, osim Ljubljane, Maribora i Bleda, skriva i mnoge nepoznate dragulje. Na otprilike dva i pol sata od Zagreba možeš stići do slovenske obale, a ako si fan nešto nižih temperatura, Slovenija ti nudi i planine, ali i vinske podrume s pogledom.

Image
Vidi nešto novo

Ideja za vikend: Slovenija ima svoju rijeku Krku i nalazi se nadomak Zagreba

Na Instagramu smo, naime, naletjele na nekoliko manje poznatih slovenskih lokacija koje će te oduševiti. Dobra fotka s vikend-putovanja zajamčena je jer je ovih osam lokacija. Na tebi je samo da okupiš društvo ili obitelj i već ovog vikenda krenete u avanturu!

Image
Foto: Profimedia

POGLEDAJ VIDEO: Kako nam priroda može pomoći da poboljšamo psihofizičko zdravlje?

Slap Peričnik

Oduševila su te Plitvička jezera i Slapovi Krke? Ovaj se vikend možeš zaputiti do Slovenije i 'okinuti' savršenu Instagram fotografiju. Slap Peričnik poseban je jer imaš priliku hodati točno ispod njega, no budi oprezna. Staza zna biti skliska. Automobilom možeš doći do Koče pa pješačiti desetak minuta, a ako si raspoložena za aktivniji vikend, možda je za tebe šetnja od Mojstrane pa sve do slapa, i to označenom stazom. Duga je nešto više od četiri kilometra u jednom smjeru za što bi ti trebalo sat vremena - ovisno o brzini hoda. U oba slučaja sigurno je da zelenilo opušta.

Ojstrica

Za Bled su gotovo svi čuli, možda si se i provozala brodićem (što ti isto savjetujemo), no jesi li čula za Ojstricu? Ojstricu mnogi smatraju jednim od najljepših vidikovaca s pogledom na Bled i obližnju crkvu. Za još aktivniji izlet produži i do Velike i Male Osojnice. Staza je donekle pristupačna i nezahrtjevna, ali ponesi udobnu i čvrstu odjeću. Isplatit će se - pogled je zaista divan!

Velika planina

Još jedna popularna ljetna destinacija jest Velika planina - a ima li išta bolje od osvježenja na visini? Ova je destinacija za one avanturističkog duha i fit forme, no stigneš li do vrha očarat će te zelenilo, nevjerojatan pogled i klupa za dvoje. Ne zaboravi nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom. I još jedna stvar: penji se u adekvatnoj obući, a ne japankama!

Prirodni rezervat Zelenci

Kranjska Gora nije rezervirana samo za zimske mjesece. Tri kilometara od ovog gradića skrivaju se Zelenci. Radi se o prirodnom rezervatu na sjevernom dijelu slovenskog nacionalnog parka Triglav. Prostire se na 15 hektara, a obiluje brojnim biljnim i životinjskim vrstama. U središtu je istoimeno jezero koje bi te moglo očarati bistrom vodom smaragne boje. Naravno, sve je zaokruženo stazama i osjećajem da stvarno uživaš u netaknutoj prirodi. Što ti više treba? Odlučiš li ga posjetiti, možda je najisplativije rezervirati noćenje pa otkrivati i ostale ljepote ovog podnevlja. I barem nakratko zaboraviti na paklene gradske vrućine.

Sedam jezera Triglava

U središtu triglavskog nacionalnog parka doživi iskustvo za sva osjetila. Kao i jezero Zelenci koje smo maločas spomenuli, Triglav nudi još prirodnih bogatstava. I ova je destinacija kao stvorena za ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Ponesi udobnu obuću i odvaži se na avanturu koja može rezultirati savršenom Instagram fotografijom i gomilom dojmova. Kako i ne bi uz kombinaciju ovakvih boja, zar ne?

Jezero Jasna

Slovenija zaista pruža niz prirodnih ljepota i mjesta za fotkanje. Jedno takvo je Jasna u Triglavu - jezero pored kojeg možeš prošetati, uživati u pikniku, ali i zaplivati. No, kupanje je samo za one hrabre jer mu je temperatura poprilično niska što nije baš za svakoga. Fotku možeš okinutu u neposrednoj blizini jezera ili na obližnjem mostu. U tvom će se kadru stapati sve ljepote prirode pa ne sumnjamo u to da ćeš naći savršen kut snimanja, ali i mjesto za užitak!

Strunjan (Mesečev zaliv)

S planine na morske obale! Kako ne bi mislila da Slovenija nudi samo planinske vrhove, predstavljamo ti Strunjan. Planiraš li obiteljski vikend, Mesečev zaliv mogao bi biti vaš favorit. Lokacija je prilagođena djeci, parking je besplatan, a blizu je i prirodni rezervat koji nikad ne razočara, a poseban je u ljetnim mjesecima. Za divnu uspomenu, fotografirajte se na lokaciji s pogledom - vjerujemo da će svi biti oduševljeni!

Vinska fontana Marazige

Ako si raspoložena za opuštajući romantični vikend, Slovenija te neće razočarati. Vinska fontana Marazige nije svima poznata, a nudi nevjerojatan užitak za sva osjetila. Opusti se uz čašu vina s neodoljivim pogledom koji će osvojiti tebe, ali i društvene mreže. Ova je lokacija kao stvorena za parove jer im se pogled iz paviljona direktno pruža na Kopar.