Sve su čarobne

Na more s djecom? Ovo su najbolje obiteljske plaže u Istri i na Kvarneru

Ako tražiš ideju gdje na ovogodišnji ljetni odmor s obitelji, a ne putuje ti se daleko, izdvojile smo za tebe neke od najljepših plaža Istre i Kvarnera, a koje su stvorene za obiteljski odmor s djecom.

natalya-zaritskaya-SIOdjcYotms-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ne znamo nikoga tko se ne veseli ljetnoj sezoni odlazaka na godišnje odmore, no isto tako znamo i puno onih kojima organiziranje putovanja s malom djecom predstavlja organizacijski stres. Kako odabrati plažu pogodnu za kupanje male djece, kada rezervirati smještaj i kako biti sigurni da plaža nudi sve infrastrukturne objekte koji nam mogu biti potrebni na ljetovanju s malom djecom - sve su to pitanja koja si roditelji prije planiranja godišnjih odmora nerijetko postavljaju i ostaju s brojnim upitnicima iznad glave.

Image
Moraš ih posjetiti sve

Raj na zemlji: Ovo su najljepše plaže na otoku Visu koje vrijedi posjetiti

No, srećom smo tu mi pa smo pronašle četiri genijalne, jako lijepe i čiste plaže na Kvarneru i u Istri, a koje se mogu pohvaliti titulama nekih od najboljih obiteljskih plaža u Hrvatskoj. Čisto tirkizno more, smještajni kapaciteti koji se nalaze u neposrednoj blizini plaža i lak pristup moru samo su neke od primamljivih karakteristika ovih plaža koje su idealne za ljetni odmor za obitelji s mališanima.

Sve o njima saznaj u nastavku te kreni u last minute planiranje godišnjeg odmora. Možda baš odabereš svoje ovogodišnje odredište na temelju ove naše male travel liste.

Lanterna, Rabac

Lanterna u malom istarskom gradiću Rabac je lijepa šljunčana plaža s blagim ulazom u more, a nalazi se uz turističko naselje, što je jako praktično za obitelji s malom djecom. Do nje se dolazi laganom šetnjom kroz lijepu, gustu šumu koja jamči hlad, a na samoj plaži se mogu unajmiti i ležaljke i suncobrani. Kako su restorani i kafići vrlo blizu, ovdje možete uživati cijeli dan bez straha od situacije da vam dijete ogladni, a vi mu nemate što ponuditi za jelo. Šljunčani prilaz moru idealan je za mališane koji se mogu bezbrižno igrati u plićaku, a za njihovu će sigurnost dodatno brinuti i spasilačka služba koja se nalazi na plaži. Zbog uređenosti i izuzetne kakvoće mora, Lanterna je nagrađena Plavom zastavom.

Havajska plaža, Verudela

U blizini Pule smjestila se uvala Verudela koja je poznata po brojnim luksuznim hotelima, ali i kampovima. Ovaj dio Istre znan je kao oaza prirode, tirkiznog mora i gustih borovih šuma, a tu se smjestila i prekrasna Havajska plaža. Naime, ovu plažu pronaći ćeš u samoj blizini turističkog naselja Verudela Beach, u uvali ispod poznatog hotela Park Plaza Arena. Radi se o šljunčanoj plaži s postepenim, laganim ulazom u more koji je idealan za igru djece. No, osim kupanja, ova plaža nudi i adrenalinske sadržaje za one malo starije. U blizini uvale nalaze se i visoke stijene s kojih možeš skakati u more, a postoji mogućnost iznajmljivanja pedalina i SUP-ova. Osim toga, Verudela je poznata po brojnim restoranima i beach barovima, pa se ne trebaš uopće brinuti u vezi sadržaja dostupnih kod plaže – tu možeš pronaći sve što će tebi i tvojoj obitelji zatrebati.

Crni Molo, Crikvenica 

Ono što Crikvenicu zasigurno čini prepoznatljivom su njezine prekrasne i raznolike plaže. Ovo odmaralište blizu je Zagreba, a smatra se omiljenom destinacijom Zagrepčana koji često na ovom potezu Kvarnera imaju i vikendice. Zbog toga ju se naziva i „Zagrebom na moru“. Ako i ti i tvoja obitelj spadate među one koji žele na godišnji negdje blizu metropole te vam se ne putuje daleko na jug Hrvatske, definitivno razmisli o Crikvenici kao svojoj idealnoj destinaciji. Povijest ovog gradića i njezinog turističkog potencijala seže u 19. stoljeće, kada je 1888. izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište u Crikvenici, što je označilo početak razvoja organiziranog turizma. Jedna od najljepših plaža ovog područja je Crni Molo, plaža poznata po plitkoj uvali prikladnoj za djecu i igranje picigina. Crni Molo nudi brojne sadržaje, od iznajmljivanja sportskih rekvizita pa sve do uživanja u restoranima s pogledom na more. Plaža je pristupačna i osobama s invaliditetom, a dobrodošli su i kućni ljubimci koji također mogu uživati u moru.

Vela Plaža, Baška

Za ovu si plažu na otoku Krku, omiljenom ljetnom odredištu brojnih kontinentalaca, zasigurno već čula. Naime, glavna plaža u Baškoj zove se Vela Plaža i duga je oko dva kilometra, radi se o prirodnoj šljunčanoj plaži koju krasi vrlo pristupačan ulaz u more, pa je idealna za igru mališana u plićaku. Ovdje nema oštrog kamenja ni prepreka na koje bi se dijete moglo ozlijediti, a osim toga plaža ima i Plavu zastavu kao oznaku vrhunske čistoće mora. Okružena je restoranima i kafićima, a u blizini se nalazi i zabavni centar s vodenim toboganima. Na Veloj Plaži se mogu iznajmiti i pedaline, koje će sigurno biti posebno zabavne maloj djeci, a moguće je rentati i ležaljke, suncobrane i daske za jedrenje, pa će svi članovi obitelji moći maksimalno uživati u odmoru.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.