Zaboravi na Rim ili Pariz

Manje popularne, a prekrasne - europske destinacije koje trebaš posjetiti barem jednom

Ova mjesta u Europi nisu toliko popularna i krcata turistima, a izgledaju prekrasno i definitivno se trebaju naći na tvom popisu želja za putovanja

europske-destinacije.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Europa je prepuna velikih gradova koji oduševljavaju svakog posjetitelja i vrve turistima, a iako poznatija mjesta skrivaju mnoštvo kulturnih znamenitosti i bogatu povijest, silazak s utabane staze pruža uvid u drugu stranu europskog života.

Play logo
Image
Uvijek raspoloženi za 'city break'

Proljeće je idealno za putovanje u ovih pet europskih destinacija

Zato otkrij netaknuta prirodna mjesta, lutaj arhaičnim dvorcima i arheološkim čudima te nauči o povijesti kroz oči lokalnog stanovništva na ovim manje posjećenim destinacijama. One nisu krcate turistima, ali su nadaleko poznate svojom ljepotom i posjetiš li bilo koju od njih, nećeš požaliti.

Zaboravi na London, Pariz, Rim i ostale popularne gradove u Europe - na svom idućem putovanju posjeti jednu od ovih destinacija i nećeš se razočarati.

Play logo

Göreme, Turska

Göreme je grad u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena koje su oblikovane erozijom, a nalazi se u Turskoj, i to u pokrajini Nevşehir, nekadašnjoj povijesnoj pokrajini Kapadokiji. A jedina bolja stvar od toga da šećeš gradom i uživaš u njegovim stijenama jest to da ih gledaš iz balona, lebdeći iznad grada. Ova regija poznata je po vožnji balonima na vrući zrak i pruža jedinstveno iskustvo svakom posjetitelju.

shimmer fallback

Kotor, Crna Gora

Primorski grad Kotor je zapravo potopljeni kanjon rijeke, a izuzetno je osamljen, okružen vapnenačkim liticama i ima jedan od najbolje očuvanih srednjovjekovnih starih gradova na svijetu. Nalazi se u Crnoj Gori u blizini Budve i definitivno je jedan od gradova koje vrijedi posjetiti nađeš li se u ovoj zemlji.

shimmer fallback

Manarola, Italija

Posjeti Manarolu, najstariji i drugi najmanji ribarski gradić Cinque Terre - ovdje možeš okusiti svježe plodove mora iz Ligurskog mora, slatko vino Sciacchetrà i malo mira i tišine, s obzirom na to da automobili nisu dopušteni. Kako bi stigla tamo, kreni vlakom Pisa Centrale iz bilo kojeg od gradova Cinque Terrea, koji košta 70-ak kuna i vozi više puta dnevno.

Play logo
shimmer fallback

Hallstatt, Austrija

Ovo slikovito selo koje se ponekad naziva i "biserom Austrije" također je mjesto u kojem nema toliko automobila i okruženo je rudnicima soli, planinama i jezerima. Smjestio se u blizini Salzburga, a možeš ga posjetiti i iz Linza, Graza ili nekog drugog malo većeg grada za nezaboravan jednodnevni izlet.

shimmer fallback

Alesund, Norveška

Alesund je grad i središte istoimene općine u okrugu Møre og Romsdal u Norveškoj, a smješten je u predivnim norveškim fjordovima. Dok si u Alesundu, ne zaboravi posjetiti Atlantic Sea Park u Tuenesetu, najveći morski akvarij u sjevernoj Europi, a posjetiš li ga u prosincu ili siječnju, odvaži se na nezaboravno skijanje u Alpama Sunnmore.

shimmer fallback

Piran, Slovenija

Uske uličice i gotički prolazi vijugaju kroz ovaj povijesni slovenski gradić na samom vrhu poluotoka na Jadranskoj obali Piranskog zaljeva u blizini Portoroža. Osim što se možeš osvježiti u moru, možeš uživati u ovom gradiću koji je toliko malen da u pola sata možeš doći od jednog do drugog kraja.

Play logo
shimmer fallback

Porto, Portugal

Iako je drugi po veličini grad u Portugalu, Porto je često u turističkom smislu zasjenjen Lisabonom. Živahna kulturna scena i još življe obojene zgrade, a i činjenica da je sam grad vrlo povoljan, dovoljan su razlog da ga posjetiš.

shimmer fallback

Rovinj, Hrvatska

Smješten kod nas na Jadranskom moru, Rovinj je aktivna ribarska luka i može se pohvaliti nevjerojatnim mediteranskim vremenom, a smatra se jednim od najljepših gradova u Hrvatskoj. U njegovoj blizini je i Nacionalni park Brijuni, gdje možeš vidjeti antičke rimske vile i ostatke bizantske palače.

shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.